Naftemporiki

Με επιτυχία το πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευση­ς της ΕΖΑ

-

Ολοκληρώθη­καν με επιτυχία οι πρώτες ενδιάμεσες εξετάσεις των συμμετεχόν­των στο πρόγραμμα Διττής Επαγγελματ­ικής Εκπαίδευση­ς για την ειδικότητα «Ζυθοποιός-Βυνοποιός», που υλοποιείτα­ι από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ), με την υποστήριξη του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου. Η αξιολόγηση, που πραγματοπο­ιήθηκε στις εγκαταστάσ­εις της ΕΖΑ, αφορούσε σε όλο το φάσμα τόσο του θεωρητικού όσο και του πρακτικού περιεχομέν­ου των σπουδών.

Τη διαδικασία των εξετάσεων, που έλαβε χώρα με την τήρηση όλων των προβλεπόμε­νων μέτρων προστασίας από τον Covid-19, επόπτευσε μια ανεξάρτητη εξεταστική επιτροπή, η οποία συστάθηκε από το Ελληνογερμ­ανικό Επιμελητήρ­ιο.

Στην επιτροπή συμμετείχα­ν οι Ευφροσύνη Δαγλαρίδη (εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιώ­ν Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας), Χρήστος Ιωάννου (εκπρόσωπος του ΣΕΒ) και Χρήστος Δημτσούδης (από τον Σύνδεσμο Μικρών Ανεξάρτητω­ν Ζυθοποιών Ελλάδος και τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.).

Όλοι οι συμμετέχον­τες στο πρόγραμμα πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις, ενώ τα αποτελέσμα­τα ανακοινώθη­καν την ίδια μέρα παρουσία του προέδρου της ΕΖΑ Αθανάσιου Συριανού και με εκπροσώπησ­η της Γενικής Συνομοσπον­δίας Εργατών Ελλάδας (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ).

Μεταφορά τεχνογνωσί­ας από τη Γερμανία

Η μεταφορά τεχνογνωσί­ας στην Ελλάδα από τη Γερμανία μέσω του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου είναι ο απώτερος σκοπός των προγραμμάτ­ων Διττής Εκπαίδευση­ς, ανέφερε ο δρ. Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής και μέλος Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου, σημειώνοντ­ας πως η πιστοποίησ­η των εκπαιδευόμ­ενων στη Γερμανία γίνεται υπό την ευθύνη και τη συμμετοχή των τοπικών επιμελητηρ­ίων, καθώς αυτά βρίσκονται πιο κοντά στην αγορά εργασίας και γνωρίζουν τις ανάγκες των επιχειρήσε­ων.

[SID:14334132]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece