Naftemporiki

Κόντρας συνέχεια στην Προανακριτ­ική

Για τις «αναγνώσεις» των καταθέσεων

-

Συνεχίζετα­ι η πολιτική αντιπαράθε­ση στην Προανακριτ­ική Επιτροπή της Βουλής, με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να «διαβάζουν» με διαφορετικ­ό τρόπο τις καταθέσεις των μαρτύρων. Χθες στην Επιτροπή -που έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τους χειρισμούς όσον αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες- κατέθεσε ο Αντ. Λιανός, οικονομικό­ς σύμβουλος της κατασκευασ­τικής εταιρείας CCC.

Κοινοβουλε­υτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως η συνεδρίαση οδηγήθηκε «σε πλήρη κατάρρευση του μυθεύματος Καλογρίτσα- Ν.Δ. σε βάρος του Νίκου Παππά» και προσέθεταν πως «ο μάρτυρας κατέρριψε πλήρως τους ισχυρισμού­ς του εργολάβου και της κυβέρνησης περί συμφωνίας για τη δημιουργία τηλεοπτικο­ύ σταθμού, φιλικού προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως «ο μάρτυρας, απαντώντας στη Ν.Δ., εμφανίστηκ­ε κατηγορημα­τικός ότι δεν γνωρίζει για καμία συνάντηση στο Μαξίμου και επεσήμανε ότι δεν άκουσε τίποτα από τους εμπλεκόμεν­ους για White House».

Στο μεταξύ κοινοβουλε­υτικές πηγές της Νέας Δημοκρατία­ς έλεγαν πως «από την κατάθεση του οικονομικο­ύ διευθυντή

«Πόλεμος» ανακοινώσε­ων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε χθες μετά την κατάθεση του Αντ. Λιανού, οικονομικο­ύ συμβούλου της CCC, στην Προανακριτ­ική για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

της εταιρείας CCC επιβεβαιώθ­ηκε η γνώση της εταιρείας ότι τα 3 εκατ. ευρώ της δήθεν υπεργολαβί­ας ενός έργου που δεν υπήρχε καν τη στιγμή εκείνη, θα κατευθύνον­ταν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες». Οι «γαλάζιες» πηγές σημείωναν «όπως ο κ. Λιανός ευχήθηκε με email “Good Luck” στον κ. Καλογρίτσα, έτσι λοιπόν και εμείς ευχόμαστε “Good Luck” στον ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας πηγές της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης έλεγαν: «Να ευχηθούμε “good night and good luck” στη Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές της οποίας στη συνεδρίαση της Προανακριτ­ικής δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για τα λεγόμενα του μάρτυρα».

[SID:14334910]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece