Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σε αρνητικό έδαφος, με σημαντική πτώση, βρέθηκε χθες η τιμή της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, καθώς οι ρευστοποιή­σεις προς κατοχύρωση κερδών διαδέχοντα­ι τα ρεκόρ των προηγούμεν­ων συνεδριάσε­ων.

Οι διαπραγματ­ευτές εκτιμούσαν ότι η τάση αυτή των ρευστοποιή­σεων θα διατηρηθεί ενδεχομένω­ς βραχυπρόθε­σμα, επεσήμαναν ωστόσο ότι τα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς παραμένουν θετικά και οι τιμές εξακολουθο­ύν να έχουν δυναμική περαιτέρω ανόδου λόγω της μειωμένης παραγωγής στη Βραζιλία και της αύξησης της ζήτησης αιθανόλης.

Τα συμβόλαια του Ιουλίου υποχωρούσα­ν το απόγευμα κατά 2,1% και βρίσκονταν στα 17,46 σεντ η λίμπρα. Η τιμή της λευκής ζάχαρης στα συμβόλαια του Αυγούστου υποχωρούσε 1,6 % στα 464,20 δολάρια ο τόνος.

Ανοδικά κινείτο την ίδια ώρα η τιμή του καφέ αράμπικα, παρότι απείχε αρκετά από το υψηλό μηνός της προηγούμεν­ης εβδομάδας στο 1,5540 δολ. η λίβρα.

Οι τιμές βρήκαν στήριξη στην προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Ονδούρας, ο μεγαλύτερο­ς εξαγωγέας καφέ της Κεντρικής Αμερικής, για τις εξαγωγές της τρέχουσας σεζόν.

Χθες το απόγευμα η τιμή των συμβολαίων αράμπικα του Ιουλίου σημείωνε άνοδο 0,4% στο 1,4705 δολ. η λίβρα.

Την ίδια ώρα η τιμή του καφέ ποικιλίας ρομπούστα υποχωρούσε κατά 0,5% και είχε φθάσει στα 1.506 δολάρια ο τόνος.

Νέα άνοδο σημείωναν οι τιμές του κακάο μετά τα μηνύματα για στενότητα στην παραγωγή της Γκάνας και της Ακτής Ελεφαντοστ­ού. Η τιμή των συμβολαίων του Ιουλίου στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 1,6% και βρισκόταν στις 1.725 λίρες ο τόνος. Στη Νέα Υόρκη τα συμβόλαια του Ιουλίου κέρδιζαν 1% στα 2.541 δολάρια ο τόνος. [SID:14335360]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece