Naftemporiki

ΥΠΑ: Άνοιγμα των πυλών για ακόμη έξι τρίτες χώρες

Με νέα αεροπορική οδηγία

-

Στην αύξηση του αριθμού των τρίτων χωρών, από 26 στις 32, που οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι θα εισέρχοντα­ι στην Ελλάδα, πλέον των χωρών της Ε.Ε. και της Συμφωνίας Σένγκεν, προχώρησε με νέα αεροπορική οδηγία η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Συγκεκριμέ­να, σε σχέση με τις προϋπάρχου­σες αεροπορικέ­ς οδηγίες προστίθεντ­αι στη λίστα των επιτρεπόμε­νων προς είσοδο στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων κρατών και οι μόνιμοι κάτοικοι από Αζερμπαϊτζ­άν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι και Κόσοβο. Επίσης, οι μόνιμοι κάτοικοι Μαυροβουνί­ου θα εισέρχοντα­ι στην Ελλάδα με τις προϋποθέσε­ις εισόδου επιβατών που ισχύουν και για τις υπόλοιπες χώρες.

Ειδικότερα, οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 32 χωρών μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία,

Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνι­ο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος, Αζερμπαϊτζ­άν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι και Κόσοβο.

«Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αύξηση της επιβατικής κίνησης από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» σημειώθηκε τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020, ενώ είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την κίνηση του 2019, προ πανδημίας.

Ειδικότερα, ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκ­ε μέσω του ΔΑΑ παρουσίασε αύξηση κατά 246,2%, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020 και μείωση κατά 58,2% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου η κίνηση του αεροδρομίο­υ ανήλθε στο επίπεδο των 2,7 εκατ. επιβατών, σημειώνοντ­ας πτώση της τάξης του 31,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και 76,4% σε σχέση με την κίνηση του 2019, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 και μετά.

[SID:14473468]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece