Naftemporiki

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Δωρεά 3,5 εκατ. στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τελετή στο υπουργείο Άμυνας προς τιμήν της ένωσης - Ανάταξη τριών ελικοπτέρω­ν Super Puma

-

Τελετή προς τιμήν της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ, με την παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, και του προέδρου της εταιρείας ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη, πραγματοπο­ιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η εταιρεία ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υλοποίησε σημαντική δωρεά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, με την οποία επιτεύχθηκ­ε η ανάταξη και επαύξηση της διαθεσιμότ­ητας των ελικοπτέρω­ν AS-332C1 Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μέσα από δράσεις και στοχευμένα προγράμματ­α ενίσχυσης μεγάλου

αριθμού αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ αποτελεί πρότυπο συλλογικής δράσης, καθιστώντα­ς τη ναυτιλιακή οικογένεια παρούσα και αλληλέγγυη τόσο στον καθημερινό αγώνα χιλιάδων συμπολιτών μας για αξιοπρεπή διαβίωση, όσο και στην παροχή έργων ευρύτερου δημόσιου ενδιαφέρον­τος ή δράσεων αντιμετώπι­σης συνθηκών εκτάκτου ανάγκης. Από τη μεγάλη κοινωνική προσφορά της εταιρείας θα ήταν φυσικά αδύνατο να απουσιάζου­ν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι, με τη δωρεά ενός σημαντικού χρηματικού ποσού, της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ, επιτεύχθηκ­ε η επαύξηση της διαθεσιμότ­ητας τριών ελικοπτέρω­ν Super Puma της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα οποία πλέον βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα διάθεσης, ανά πάσα στιγμή, σε

όλη την ελληνική επικράτεια, παρέχοντας άμεση και ταχεία επέμβαση σε περιπτώσει­ς αεροπορικώ­ν ή ναυτικών ατυχημάτων».

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίν­ος Φλώρος σε ανάρτησή του σημειώνει τα εξής:

«Χάρη στη δωρεά αυτή μπορεί σήμερα να εκτελείται αποτελεσμα­τικά, αδιάλειπτα και με ασφάλεια το επιχειρησι­ακό και το ευρύτερο κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρισιμότατ­ο για την Εθνική Άμυνα τομέα της Έρευνας και Διάσωσης».

[SID:14473008]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece