Naftemporiki

Στις φυλακές Δομοκού ο Χρ. Παππάς

Πολιτική αντιπαράθε­ση μετά τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής

-

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκ­ε χθες το απόγευμα ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος συνελήφθη προχθές το βράδυ σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα προς την Ελληνική Αστυνομία. Ο καταδικασθ­είς σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικ­ής οργάνωσης οδηγήθηκε αρχικά χθες ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια μετήχθη στο σωφρονιστι­κό κατάστημα του Δομοκού, όπου εκτίουν τις ποινές τους και τα περισσότερ­α μέλη της εγκληματικ­ής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκ­ης, υποστήριξε ότι ο πελάτης του ήθελε να παρα

δοθεί, αλλά δεν ξεκαθάρισε εάν όλο αυτό το διάστημα κρυβόταν στου Ζωγράφου στο σπίτι της 52χρονης πρώην υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη.

Η γυναίκα, που είναι ουκρανικής καταγωγής και έχει λάβει την ελληνική υπηκοότητα, οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειο­δικείο, το οποίο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για υπόθαλψη εγκληματία. Το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της, όμως, θα είναι με αναστολή, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να είναι εκτιτέοι μόνον τρεις μήνες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης

της 52χρονης αποκαλύφθη­κε επίσης ότι η σύλληψη έγινε ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικώ­ν που αναγνώστηκ­αν στο δικαστήριο, στις 8 προχθές το βράδυ έγινε ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία στο οποίο άγνωστος ενημέρωνε ότι η 52χρονη κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής. Στη συγκεκριμέ­νη διεύθυνση μετέβησαν οι αστυνομικο­ί και κατά την είσοδό τους στο διαμέρισμα εντοπίστηκ­ε ο αναζητούμε­νος.

Η σύλληψη Παππά, πάντως, προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθε­ση. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς, έκανε λόγο για «τέταρτη μεγάλη επιτυχία» της ΕΛΑΣ το τελευταίο δεκαπενθήμ­ερο και αναφέρθηκε σε θετικά αποτελέσμα­τα στην καταπολέμη­ση της εγκληματικ­ότητας. Στον αντίποδα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αντέτεινε ότι «θέλει θράσος να πανηγυρίζο­υν για τη σύλληψη του καταδικασμ­ένου χρυσαυγίτη, αυτοί που τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους». Ο Παύλος Χρηστίδης του ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι η σύλληψη Παππά «έρχεται με μεγάλη καθυστέρησ­η και μετά από ένα φιάσκο πολλών μηνών». Κριτική στην κυβέρνηση για τους συνολικούς χειρισμούς της στην υπόθεση άσκησαν και τα μικρότερα κόμματα της Βουλής. [SID:14473774]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece