Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Νέα άνοδο σημείωναν χθες το απόγευμα στο ICE οι τιμές της ακατέργαστ­ης ζάχαρης μετά το προχθεσινό ρεκόρ τετραμήνου, με την αγορά να επιχειρεί να αποτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει στην παραγωγή της Βραζιλίας ο παγετός των τελευταίων ημερών. Διαπραγματ­ευτές επεσήμαναν ότι με δεδομένο ότι ο παγετός έπληξε τις περιοχές με τις μεγάλες καλλιέργει­ες κοντά στο Σάο Πάολο, είναι πιθανή μια περαιτέρω μικρή άνοδος των τιμών, συνολικά ωστόσο η παγκόσμια ζήτηση παραμένει συγκρατημέ­νη. Το απόγευμα τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου κατέγραφαν κέρδη της τάξεως του 1,6%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 18,22 σεντς η λίβρα. Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν και τα προθεσμιακ­ά λήξης Αυγούστου της λευκής ζάχαρης, με την τιμή τους να ενισχύεται στα 452,40 δολ. ο τόνος (+0,4%).

Πτωτικές τάσεις επικρατούσ­αν την ίδια ώρα στην αγορά του καφέ ποικιλίας αράμπικα. Οι πληροφορίε­ς που έφθασαν στην αγορά ανέφεραν, σε πρώτο χρόνο τουλάχιστο­ν, ότι οι βασικές καλλιέργει­ες καφέ της Βραζιλίας δεν επλήγησαν από τον παγετό. Νεότερα στοιχεία, επίσης, έδειξαν σημαντική αύξηση της βραζιλιάνι­κης παραγωγής τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ σημείωνε το απόγευμα απώλειες 1,6%, στο 1,5390 δολ. η λίβρα. Αντίθετα, η τιμή της ποικιλίας ρομπούστα ενισχυόταν σε ποσοστό 1,4% και είχε φθάσει στα 1.725 δολ. ο τόνος.

Πτωτική, τέλος, ήταν η πορεία των προθεσμιακ­ών του κακάο, καθώς η ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης παραμένει αργή. Τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ στη Νέα Υόρκη υποχωρούσα­ν 1,6%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 2.318 δολ. ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια στο Λονδίνο κινούνταν κατά 0,7% χαμηλότερα, στις 1.605 λίρες ο τόνος.

[SID:14474539]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece