Naftemporiki

«Πρωταθλήτρ­ια» στα πριμ η Αγγλία

Τα χρηματικά κίνητρα για την κατάκτηση του Euro

- Του Θέμη Τόγια ttogias@ naftempori­ki. gr

Με αποκλειστι­κό της ρεπορτάζ η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» έκανε γνωστά τα χρήματα που θα λάβουν οι παίκτες που αγωνίζοντα­ι στις ομάδεςφαβο­ρί για την κατάκτηση του Euro 2020. Η προημιτελι­κή φάση της διοργάνωση­ς άρχισε χθες με δύο αγώνες (Ισπανία - Ελβετία και Βέλγιο - Ιταλία) και ολοκληρώνο­νται σήμερα με τις αναμετρήσε­ις Τσεχία - Δανία στις 19:00 και Ουκρανία - Αγγλία στις 22:00.

Κάθε μία από τις ομάδες μπορεί να κάνει τα δικά της όνειρα για τον τελικό της 11ης Ιουλίου, ιδιαίτερα δε εάν υπάρχουν επιπλέον κίνητρα που θα της δώσουν πιο μεγάλη ώθηση. Κάποιες ομοσπονδίε­ς πρόσφεραν μπόνους για την κατάκτηση του τροπαίου, με την «Gazzetta dello Sport» να αποκαλύπτε­ι τα ποσά που θα λάβουν τα φαβορί του τουρνουά σε περίπτωση που φτάσουν μέχρι την κορυφή του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήμα­τος ποδοσφαίρο­υ.

Η εθνική ομάδα που έχει ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η Αγγλία, η οποία, εάν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουκρανίας στη Ρώμη, θα επιστρέψει στο «σπίτι» της, καθώς οι ημιτελικοί αλλά και ο τελικός του τουρνουά έχουν προγραμματ­ιστεί να γίνουν στο θρυλικό «Γουέμπλεϊ». Η αγγλική ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία (FA) γνωστοποίη­σε στα μέλη των «τριών λιονταριών» ότι εάν καταφέρουν να πάρουν το βαρύτιμο τρόπαιο

τότε κάθε διεθνής θα λάβει το ποσό των 540.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μπόνους που προσφέρει ομοσπονδία στην τρέχουσα διοργάνωση.

Ακολουθεί η ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία του Βελγίου, που προσφέρει 435.000 ευρώ σε κάθε παίκτη των «κόκκινων διαβόλων» εάν καταφέρουν να επιστρέψου­ν με το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, με τους διεθνείς της «φούρια ρόχας» να γίνονται πλουσιότερ­οι κατά 400.000 ευρώ εάν βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης. Το πιο χαμηλό ποσό προσφέρει η ιταλική ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία στους παίκτες της «σκουάντρα ατζούρα». Κάθε διεθνής θα λάβει από 250.000 ευρώ.

Όσο για τα φαβορί που αποκλείστη­καν, οι παίκτες της Γερμανίας θα έπαιρναν από 400.000 ευρώ, ενώ από 340.000 ευρώ θα λάμβανε κάθε διεθνής ποδοσφαιρι­στής της Γαλλίας και της Πορτογαλία­ς.

Να σημειωθεί ότι μία εκ των Βελγίου και Ιταλίας δεν θα συνεχίσει από σήμερα στη διοργάνωση, καθώς χθες το βράδυ οι δύο ομάδες θα αναμετρούν­ταν μεταξύ τους με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro. [SID:14473063]

Η αγγλική ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία θα μοιράσει 540.000 ευρώ σε κάθε παίκτη της Εθνικής Αγγλίας σε περίπτωση κατάκτησης του Euro, το υψηλότερο μπόνους μεταξύ των φαβορί της διοργάνωση­ς.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece