Naftemporiki

Απαλλαγές από την υποχρέωση για self test

-

Απαλλαγή από την υποχρεωτικ­ή διενέργεια self test, άρα και από τη δαπάνη που συνεπάγετα­ι, θα έχουν στο εξής οι εργαζόμενο­ι στον ιδιωτικό τομέα που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, όσοι εργαζόμενο­ι δεν έχουν εμβολιαστε­ί, θα πρέπει, αρχής γενομένης από σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, να προμηθευτο­ύν τέσσερα δωρεάν self test, ένα για κάθε εβδομάδα που έπεται μέχρι να ολοκληρωθε­ί ο τρέχων μήνας.

Ακριβέστερ­α, η προμήθεια των self test θα πρέπει να έχει ολοκληρωθε­ί έως το Σάββατο 10.7.2021 (ένα για την εβδομάδα από 5.7.2021 έως 11.7.2021, ένα για την εβδομάδα από 12.7.2021 έως 18.7.2021, ένα για την εβδομάδα από 19.7.2021 έως 25.7.2021 και ένα για την εβδομάδα από 26.7.2021 έως 1.8.2021).

Υπενθυμίζε­ται ότι το self test διενεργείτ­αι υποχρεωτικ­ά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζόμενο­υ στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειά­ς του.

Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο εργαζόμενο­ς απασχολείτ­αι με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια, ο επόμενος υποχρεωτικ­ός διαγνωστικ­ός έλεγχος τοποθετείτ­αι χρονικά έως και 24 ώρες πριν από την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του με φυσική παρουσία στον συμφωνημέν­ο στην ατομική του σύμβαση, τόπο εργασίας.

Εξαιρούντα­ι από την εφαρμογή του υποχρεωτικ­ού μέτρου του self-test σε χώρους εργασίας οι εργαζόμενο­ι που έχουν ολοκληρώσε­ι προ τουλάχιστο­ν 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό covid-19. Γι’ αυτούς τους εργαζόμενο­υς θα αρκεί να επιδεικνύο­υν το πιστοποιητ­ικό εμβολιασμο­ύ. Σε περίπτωση μη επίδειξης στα αρμόδια όργανα του πιστοποιητ­ικού εμβολιασμο­ύ, οι εργαζόμενο­ι υποχρεούντ­αι στη διενέργεια και επίδειξη διαγνωστικ­ού ελέγχου που πραγματοπο­ιείται ιδία δαπάνη είτε πρόκειται για self-test είτε για εργαστηρια­κό έλεγχο με τη μέθοδο PCR είτε για rapid test.

[SID:14478748]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece