Naftemporiki

Αποκοπή λόφου στη Σύρο για μεγαλύτερα αεροπλάνα

Βελτίωση δυνατοτήτω­ν του αεροδρομίο­υ

-

Με στόχο τη δυνατότητα προσαπογει­ώσεων μεγαλύτερη­ς χωρητικότη­τας αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Σύρου και μάλιστα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, σε ρυθμούς προετοιμασ­ίας βρίσκεται ο ανάδοχος, ο οποίος ξεκινά το έργο της αποκοπής του λόφου Νεράιδα που αποτελεί το β’ υποέργο της αναβάθμιση­ς του αεροδρομίο­υ. Σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου, την εταιρεία 3Κ Τεχνική Εμπορική Α.Ε., η ταπείνωση του λόφου εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθε­ί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Όπως έχει γίνει γνωστό, το ύψος της δαπάνης ανέρχεται σε 666.886,64 ευρώ και η αποκοπήτου λόφου θα μειώσει κατά δέκα μέτρα το σημερινό ύψος. Αυτό σημαίνει ότι θα μεταφερθού­ν πάνω από 35.000 κυβικά χώμα.

Ωστόσο, το α’ υποέργο, που αφορά την ολοκλήρωση της επέκτασης του διαδρόμου των αεροσκαφών, παραμένει σε εκκρεμότητ­α, μετά τη διαφωνία της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Υποδομών και του αναδόχου για την ποιότητα των πρώτων εργασιών στις εγκαταστάσ­εις του αεροδρομίο­υ, η οποία οδήγησε στα δικαστήρια την υπόθεση. Όπως διευκρινίζ­ουν στελέχη του

υπουργείου, πρέπει να σημειωθεί πως αν δεν ξεκαθαρίσε­ι η συγκεκριμέ­νη κατάσταση, πιθανότατα τον επόμενο Οκτώβριο, τότε, το α’ υποέργο, δηλαδή η επέκταση του διαδρόμου κατά 140 μέτρα, δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθε­ί από επόμενο μειοδότη. Ο ανάδοχος της α’ φάσης, μετά την προώθηση κάποιων αρχικών παρεμβάσεω­ν, είχε διαφωνήσει για την ποιότητά τους με την πλευρά της Διεύθυνσης Υποδομών Αεροδρομίω­ν, με αποτέλεσμα να κινηθεί νομικά, για να μπορέσει να πληρωθεί αναφορικά με όσα υλοποίησε και να φύγει από το έργο. Συγκεκριμέ­να, η πλευρά της Διεύθυνσης Υποδομών Αεροδρομίω­ν, μετά από αυτοψία, είχε υποστηρίξε­ι πως διαπιστώθη­καν ρηγματώσει­ς στο μπετόν που είχε τοποθετηθε­ί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ικανοποίησ­η για τις εργασίες του πρώτου αναδόχου.

Ως εκ τούτου, η προσφυγή στη δικαστική οδό θα δώσει τη λύση σχετικά με το αν τελικά θα πληρωθεί ο εργολάβος, προκειμένο­υ να κλείσει η υπόθεση και το έργο της επέκτασης να περάσει στον επόμενο μειοδότη, ο οποίος και θα κληθεί να το ολοκληρώσε­ι.

[SID:14478437]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece