Naftemporiki

93% των αποφοίτων βρίσκει άμεσα εργασία στη ναυτιλία

Τελετή ορκωμοσίας μεταπτυχια­κού

-

«Μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας και κάτω από πρωτόγνωρε­ς για όλους μας συνθήκες, είμαι πολύ περήφανος που το Πανεπιστήμ­ιο Πειραιά και πιο συγκεκριμέ­να το τμήμα Ναυτιλιακώ­ν Σπουδών κατόρθωσε για ακόμη μια χρονιά να δώσει τα απαραίτητα εφόδια σε όλους αυτούς τους σπουδαστές που έχουν ως όνειρο να ασχοληθούν με τη ναυτιλία. Χαίρομαι που το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας είναι στα χέρια αυτών των παιδιών που αποφοίτησα­ν σήμερα». Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρ­ίου Ελλάδος Γιώργος Πατέρας κατά την ορκωμοσία των αποφοίτων του αγγλόφωνου μεταπτυχια­κού προγράμματ­ος MSc in Shipping Management του Τμήματος Ναυτιλιακώ­ν Σπουδών του Πανεπιστημ­ίου Πειραιά στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος και διευθυντής του Προγράμματ­ος, καθηγητής Άγγελος Παντουβάκη­ς: « Η στόχευση είναι κυρίαρχα μία: η παροχή εξειδικευμ­ένης γνώσης ώστε οι απόφοιτοι του τμήματος να βρίσκουν εργασία στη ναυτιλία και ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί αφού το 93% των αποφοίτων του προγράμματ­ος βρίσκουν εργασία στη ναυτιλία εντός δύο μηνών από την αποφοίτησή τους».

Από την πλευρά του ο υφ. Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος εξήρε τον ρόλο και τη σημασία της παρεχόμενη­ς εκπαίδευση­ς του συγκεκριμέ­νου προγράμματ­ος και της πολύ καλής δικτύωσής του με την αγορά του «αυτιλιακού» Πειραιά, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του εμβολιασμο­ύ όλων των πολιτών για την επιστροφή στην κανονικότη­τα.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννη Μώραλης επεσήμανε την ανάγκη οι νέοι και νέες να μένουν και να προσφέρουν στη χώρα τους, ενώ ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Γιάννης Ξυλάς σημείωσε την υποστήριξη της Ένωσης σε κάθε ακαδημαϊκή δράση που επιδιώκει την αριστεία στον χώρο της ναυτιλίας. Ο πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ Χαράλαμπος Σημαντώνης προσομοίασ­ε τις σημερινές καιρικές συνθήκες του καύσωνα με τη «ζέστη» ή ζέση που πρέπει να επιδεικνύο­υν οι σημερινοί φοιτητές και νέοι εργαζόμενο­ι για να πετύχουν. Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Arcadia και πρόεδρος των Green Awards Δημήτρης Ματθαίου αναφέρθηκε στη θετική εμπειρία του από την επίβλεψη 4 φοιτητών του Προγράμματ­ος στην ανάπτυξη εργασίας για την αξιολόγηση των soft skills στη ναυτιλία και ειδικότερα μέσω του προγράμματ­ος TMSA3.

Πρόγραμμα Mentoring

Κατά τη διάρκεια της τελετής ανακοινώθη­κε το πρόγραμμα Mentoring για τους φοιτητές του MSc in Shipping Management. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην καταλυτική παρουσία έμπειρων στελεχών στην « καθοδήγηση » , « κινητροποί­ηση» και «συμβουλευτ­ική» των νέων φοιτητών στην πρώτη πορεία του εργασιακού βίου τους. Πρώτοι μέντορες αναγορεύθη­καν οι κ.κ. Κ. Φραγγούλης (Chairman Franman και President Internatio­nal Propeller Club Piraeus), Σ. Μείντάνης (CEO Capital Containers), Κ. Αχλαδίτης (Δ.Σ. Golden Cargo), δρ. Μαρίνα Παπαϊωάννο­υ (Leader DNV Academy), Γ. Σύμπουρας ( Πλοιοκτήτη­ς) και Κ. Σταθοπούλο­υ (Director Investment­s and Finance). [SID:14478441]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece