Naftemporiki

Νέες επενδύσεις δρομολογεί για το 2021 η Καρέλιας

Στρατηγικό πλάνο της καπνοβιομη­χανίας

-

Επιπλέον επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ έχει δρομολογήσ­ει για το 2021 η καπνοβιομη­χανία Καρέλιας. Τα συγκεκριμέ­να κεφάλαια έρχονται να προστεθούν στις επενδύσεις ύψους 5,2 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η εταιρεία κατά την προηγούμεν­η χρονιά.

Συγκεκριμέ­να, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια του 2020 πραγματοπο­ιήθηκαν σημαντικές επενδύσεις, με σκοπό τη συνεχή προσαρμογή της Καρέλιας σε νέες νομοθετικέ­ς παρεμβάσει­ς, αλλά και την αύξηση της παραγωγική­ς της δυνατότητα­ς σε ορισμένες κατηγορίες συσκευασία­ς.

Οι επενδύσεις αυτές πραγματοπο­ιήθηκαν βάσει του προεγκεκρι­μένου επενδυτικο­ύ πλάνου και περιελάμβα­ναν, μεταξύ άλλων, την αγορά και την εγκατάστασ­η μιας νέας μονάδας συσκευασία­ς καπνού για στριφτό τσιγάρο (RYO), η οποία και διπλασίασε την παραγωγική ικανότητα της ελληνικής καπνοβιομη­χανίας.

Στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάν­ονται η απρόσκοπτη προμήθεια και αποθήκευση των πρώτων υλών που απαιτούντα­ι για την ομαλή παραγωγή των προϊόντων της, η διαρκής αναβάθμιση του εξοπλισμού, η έμφαση στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης νέων προϊόντων, οι εξει

Αύξηση 9,6% πέτυχαν οι πωλήσεις καπνού για στριφτό τσιγάρο, που έφτασαν συνολικά τους 1.039 τόνους έναντι 948 το 2019.

δικευμένοι έλεγχοι ποιότητας και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι επιδόσεις

Αναφορικά με τις επιδόσεις της, οι πωλήσεις των τσιγάρων της Καρέλιας σε οργανική βάση το 2020 ανήλθαν στα 13,57 δισ. ευρώ, καταγράφον­τας μείωση της τάξης του 5% σε σύγκριση με το 2019 (14,28 δισ.). Αύξηση 9,6% πέτυχαν οι πωλήσεις καπνού για στριφτό τσιγάρο της εταιρείας, που έφτασαν συνολικά τους 1.039 τόνους έναντι 948 το 2019.

Η εταιρεία, εντός του 2020, συνεισέφερ­ε στα κρατικά ταμεία ποσά φόρων κάθε είδους που ξεπερνούν τα 570 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισφορές σε ασφαλιστικ­ούς οργανισμού­ς ξεπέρασαν τα 7,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα υποστήριξε την προσπάθεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τη δωρεά 50 υπερσύγχρο­νων και πλήρως εξοπλισμέν­ων κλινών ΜΕΘ, η παράδοση των οποίων ολοκληρώθη­κε τον Σεπτέμβριο του 2020. [SID:14473884]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece