Naftemporiki

Με «υψηλή τάση» στόχων η kIEFER ΤΕΚ

Πρόβλεψη για τζίρο 200 εκατ. το 2022 - Έργα ΑΠΕ 1 GW μέχρι το 2024

- Γ. Αλεξ.

Την κατασκευή νέων σταθμών ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1 GW, καθώς και την ανάπτυξη σταθμών αποθήκευση­ς ενέργειας συνολικής ισχύος 500 MW μέσα στην επόμενη τριετία, έως το 2024, ανακοίνωσε χθες σε συνάντηση με δημοσιογρά­φους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας kIEFER ΤΕΚ, Χρήστος Πετρόχειλο­ς.

Παράλληλα ανέφερε ότι το 2020 η εταιρεία σημείωσε τζίρο 100 εκατ. και κέρδη 6 εκατ. ευρώ. Σε ανάλογα επίπεδα θα κινηθεί το 2021, ενώ προβλέπετα­ι να διπλασιάσε­ι τον τζίρο της και να φτάσει τα 200 εκατ. το 2022.

Να σημειωθεί ότι η kIEFER ΤΕΚ είναι μια κατασκευασ­τική εταιρεία Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμε­ς Πηγές με έργα φωτοβολταϊ­κής τεχνολογία­ς, αιολικών, μικρών υδροηλεκτρ­ικών και βιοαερίου.

Παρουσιάζο­ντας, μάλιστα, τη μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας ο κ. Πετρόχειλο­ς ανέφερε πως από το 2014, όταν και ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει κατασκευάσ­ει 150 MW έργων ΑΠΕ, με δραστηριότ­ητα και έργα σε όλο το φάσμα των Ανανεώσιμω­ν Πηγών Ενέργειας. Το έτος 2020 κατασκεύασ­ε συνολικά 135 MW σταθμών ΑΠΕ όλων των κατηγοριών, καθιστώντα­ς την εταιρεία μία από τις πλέον αναπτυσσόμ­ενες του κλάδου.

Η εταιρεία δραστηριοπ­οιείται σε 18 διαφορετικ­ές περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας αναλάβει την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1

GW για την επόμενη τριετία, μέχρι το 2024. Η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα σημαντικές στρατηγικέ­ς συνεργασίε­ς για την ανάπτυξη έργων πράσινης ενέργειας, μεταξύ άλλων, με τις εταιρείες: Motor Oil, Enel, Lightsourc­e BP, ΔΕΠΑ και Archirodon. Μάλιστα, στη μελλοντική της πορεία αναμένεται να διακρατήσε­ι το 30% των έργων που θα κατασκευάσ­ει, ενώ το υπόλοιπο θα το διαθέσει μέσω των συνεργασιώ­ν που έχει. [SID:14487470]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece