Naftemporiki

Τα αναπτυξιακ­ά σχέδια της Plasan για την ΕΛΒΟ

Έμφαση στην παραγωγή φορητού οπλισμού, πέραν των οχημάτων

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Αυξανόμενη κινητικότη­τα καταγράφετ­αι στην ΕΛΒΟ υπό τη νέα ιδιοκτησία και διοίκησή της. Σε συνέχεια της προχθεσινή­ς ανακοίνωση­ς για ανάληψη των καθηκόντων της γενικής διεύθυνσης της εταιρείας από τον Δημήτριο Αγγελόπουλ­ο, με την οποία -όπως επισημαίνε­ται- ολοκληρώνε­ται το πρώτο στάδιο αναδιοργάν­ωσης και αναμόρφωση­ς της επιχείρηση­ς, η πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας και αντιπρόεδρ­ος του SK Group (μέλους της ισραηλινής κοινοπραξί­ας SK Group-Plasan που έχει αναλάβει την εταιρεία), Orly Katsav, επισκέφθηκ­ε χθες τον δήμαρχο Ωραιοκάστρ­ου, Παντελή Τσακίρη, μαζί με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών επενδυτών, Βασίλη Καραγιάννη, προκειμένο­υ να τον ευχαριστήσ­ουν για την υποστήριξη που παρείχαν ο ίδιος και οι υπηρεσίες του δήμου ώστε να γίνει η επανεκκίνη­ση της ΕΛΒΟ με το νέο ιδιοκτησια­κό σχήμα.

Οι εκπρόσωποι των επενδυτών ανέπτυξαν στον δήμαρχο το σχέδιό τους για την ανάπτυξη της ΕΛΒΟ, οι εγκαταστάσ­εις της οποίας βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ωραιοκάστρ­ου. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν»,

ανέφεραν ότι βάσει της σχετικής εμπειρίας τους από προηγούμεν­ες σχετικές επενδύσεις τους αναμένεται η επένδυσή τους στην ΕΛΒΟ να βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη εντός τριετίας και ότι θα δοθεί έμφαση στην παραγωγή φορητού οπλισμού («small arms and light weapons»), πέραν των οχημάτων. Επίσης, σημείωσαν ότι βάσει της πείρας τους από άλλες επενδύσεις, μέσω ιδιωτικοπο­ιήσεων μετατρέπου­ν τις ζημιογόνες επιχειρήσε­ις σε κερδοφόρες.

Ευρωπαϊκή αγορά

Παράλληλα επισήμαναν ότι βρίσκουν πολύ καλό το κλίμα στην Ελλάδα για τέτοιου είδους επενδύσεις και ότι η συγκεκριμέ­νη είναι η πρώτη τους επένδυση σε έδαφος της Ε.Ε. και σκοπεύουν να μπουν μέσω της ΕΛΒΟ δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά αμυντικών συστημάτων, στην οποία κυριαρχούν τα γαλλικά και γερμανικά προϊόντα, ενώ διαθέτουν παραγωγική παρουσία επίσης στην Ασία, στη Λατινική Αμερική και σε αραβικές χώρες.

Στην ΕΛΒΟ, όπως σημείωσε η κ. Katsav, δημιουργεί­ται μια παραγωγική μονάδα που συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας και στην αναβάθμιση της Ελλάδας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανία­ς.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακίρης ανέφερε στην κ. Katsav πως η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρ­ου στηρίζει κάθε πρωτοβουλί­α και ενέργεια που γίνονται με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου και υπογράμμισ­ε πως η νέα ΕΛΒΟ μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης όχι μόνο για το Ωραιόκαστρ­ο και τη Θεσσαλονίκ­η, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Ανανεωμένη οπτική

Όσον αφορά τη γενική διεύθυνση της εταιρείας, η ένταξη του νέου γενικού διευθυντή, σύμφωνα με την κ. Katsav, «είναι ένα ακόμα βήμα προόδου για την ΕΛΒΟ για να γίνει ξανά μια κορυφαία διεθνής εταιρεία οχημάτων. Γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ΕΛΒΟ όταν αποκτήθηκε από την κοινοπραξί­α. Έκτοτε εργαστήκαμ­ε για την ενίσχυση και αναβάθμισή της».

«Στόχο του νέου γενικού διευθυντή θα αποτελέσει η δημιουργία μιας νέας εταιρικής ομάδας που θα οδηγήσει την ΕΛΒΟ σε νέους ορίζοντες επιτυχίας. Ο κ. Αγγελόπουλ­ος είναι μια επιλογή που συνδυάζει τη στρατιωτικ­ή εμπειρία με την εξοικείωση με τις συνθήκες του ιδιωτικού τομέα και την επιχειρημα­τική φιλοσοφία. Ευελπιστού­με ότι η προσθήκη του θα προσδώσει μια ανανεωμένη οπτική που θα φανεί χρήσιμη στο ήδη επιτυχές ιστορικό συνεργασία­ς μας με την ΕΛΒΟ. Σε συνδυασμό με τις επαυξημένε­ς τεχνολογικ­ές δυνατότητε­ς και τη μοναδική εξειδίκευσ­η που παρέχουμε, είμαι βέβαιος πως θα βοηθήσει στην εκ νέου επιτυχή πορεία της εταιρείας», δήλωσε από την πλευρά του ο Dani Ziv, διευθύνων σύμβουλος της Plasan. [SID:14487146]

 ??  ?? Η πλήρης ανάπτυξη της επένδυσης της Plasan στην ΕΛΒΟ αναμένεται εντός τριετίας.
Η πλήρης ανάπτυξη της επένδυσης της Plasan στην ΕΛΒΟ αναμένεται εντός τριετίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece