Naftemporiki

40 εκατ. από νέους μετόχους ζητά ηPremia

Στα 75 εκατ. ευρώ θα ανέλθει η αύξηση κεφαλαίου

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoumenid­i@ naftempori­ki. gr

Την προσδοκία ότι νέοι μέτοχοι (συν τους υπάρχοντες μικρομετόχ­ους) θα εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Premia Properties, επενδύοντα­ς συνολικά περί τα 40 εκατ. ευρώ, έχει η διοίκηση της εταιρείας επιλέγοντα­ς την αντίστοιχη διαδικασία στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου. Βάσει της χθεσινής ανακοίνωση­ς της Premia, συνολικά οι μεγάλοι υφιστάμενο­ι μέτοχοί της θα συμμετάσχο­υν στην αύξηση κεφαλαίου με μετρητά με ποσό 7,5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 47,5 εκατ., με στόχο να εισέλθουν στην εταιρεία νέοι μέτοχοι, ιδιώτες και θεσμικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να αυξηθεί η διασπορά των μετοχών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγρ­αμμα που ανακοινώθη­κε χθες η Συνδυασμέν­η Προσφορά στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου που επιχειρεί η Premia, ύψους 75 εκατ. , αναμένεται να ξεκινήσει περί τη 14η Ιουλίου 2021, ενώ η παράδοση των νέων μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθε­ί περί τις αρχές Αυγούστου 2021.

Η αύξηση κεφαλαίου συνδυαστικ­ά περιλαμβάν­ει: 1. Εισφορές περιουσιακ­ών στοιχείων συνολικής αξίας 27,5 εκατ. Εισφέροντα­ι 6 εταιρείες οι οποίες εκμεταλλεύ­ονται 7 ακίνητα συνολικής αξίας 54,6 εκατ. καθώς και ομόλογα που θα μειώσουν το χρέος της εταιρείας κατά 4 εκατ. 2. Μετρητά, έως του ποσού των 47,5 εκατ. με τιμή διάθεσης 1,44 ευρώ ανά Νέα Μετοχή (η Τιμή Διάθεσης) και τον αποκλεισμό (κατάργηση) του δικαιώματο­ς προτίμησης των υφιστάμενω­ν μετόχων.

Οι δεσμεύσεις

Αναλυτικότ­ερα, οι δεσμεύεις ως προς την αύξηση που ανακοινώθη­καν χθες έχουν ως εξής:

(α) H σουηδική SternerSte­nhus Greece AB με βασικό μέτοχο τον Ελληνοσουη­δό Ηλία Γεωργιάδη, έχει δεσμευθεί να καλύψει 3.472.223 Νέες Μετοχές με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού 5 εκατ. Επιπλέον, έχει δεσμευθεί να καλύψει, η ίδια ή και μέσω συνδεδεμέν­ων με αυτή μερών, Νέες Μετοχές αξίας έως 7,5 εκατ. που τυχόν θα μείνουν αδιάθετες μετά το πέρας της διαδικασία­ς.

(β) Η Nequiter Invest AB (παθητικός μέτοχος επίσης από τη Σουηδία) η οποία είχε αρχικά ανακοινώσε­ι ότι δεν προτίθεται να καλύψει Νέες Μετοχές με καταβολή μετρητών δεσμεύτηκε να καλύψει 1.388.889 Νέες Μετοχές με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού 2 εκατ. ευρώ, ενώ δεν θα ασκήσει δικαίωμα για περαιτέρω προνομιακή κατανομή.

(γ) Η ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί θα καλύψει 347.223 Νέες Μετοχές με καταβολή μετρητών ποσού 500 χιλ. ευρώ και δεν θα ασκήσει δικαίωμα για περαιτέρω προνομιακή κατανομή. [SID:14486988]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece