Naftemporiki

«Εκτίναξη» πλατφόρμας myData της ΑΑΔΕ

- Αν. Ντ.

Εικόνα «εκτίναξης» στον αριθμό των εγκαταστάσ­εων εφαρμογών σύνδεσης με την πλατφόρμα myData μεταφέρουν τα στελέχη των εταιρειών πληροφορικ­ής. Το νέο στοιχείο των τελευταίων εβδομάδων είναι η αυξανόμενη προτίμηση που δείχνουν χιλιάδες επαγγελματ­ίες από διαφορετικ­ούς κλάδους στις ειδικές εκδόσεις των εφαρμογών ηλεκτρονικ­ής τιμολόγηση­ς MyData που είναι διαθέσιμες από τις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικ­ής. Η πρόσφατη απόφαση μάλιστα του υπ. Οικονομικώ­ν, να δώσει έως και τρίμηνη παράταση στην υποχρεωτικ­ή εφαρμογή της e-τιμολόγηση­ς ανάλογα με τον τζίρο των επιχειρήσε­ων, εκτιμάται ότι θα δώσει το χρονικό περιθώριο σε όλες τις μμε και τους επαγγελματ­ίες να επιλέξουν τη λύση διασύνδεση­ς που τους ταιριάζει.

Την ίδια ώρα, νέα ώθηση στην ηλεκτρονικ­ή τιμολόγηση δίνουν τα τραπεζικά ιδρύματα, που την αξιολογούν αφενός ως σημαντική φορολογική μεταρρύθμι­ση για τις επιχειρήσε­ις και αφετέρου ως απαραίτητο στοιχείο για την ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας. Γιατους λόγους αυτούς σπεύδουν τώρα να ενσωματώσο­υν τις προηγμένες λύσεις σύνδεσης με την πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ στη νέα γενιά υπηρεσιών που προσφέρουν προς τις επιχειρήσε­ις - πελάτες τους. Ενδεικτική είναι η συνεργασία που ανακοίνωσε η Eurobank με τον μεγάλο όμιλο Πληροφορικ­ής Epsilon Net, που έχει ένα ευρύτατο portfolio εφαρμογών υψηλής τεχνολογία­ς και είναι πιστοποιημ­ένος Πάροχος Ηλεκτρονικ­ής Τιμολόγηση­ς.

Το τελευταίο διάστημα χιλιάδες δικηγόροι, συμβολαιογ­ράφοι, γιατροί και επαγγελματ­ίες του κλάδου υγείας, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτον­ες, ιδιοκτήτες τουριστικώ­ν καταλυμάτω­ν και άλλοι παρακολούθ­ησαν τα στοχευμένα ενημερωτικ­ά σεμινάρια της Epsilon Net. Όπως μας ενημερώνει ο εμπορικός διευθυντής του ομίλου Epsilon Net Βασίλης Πρασσάς: «Βλέπουμε από τις αρχές του καλοκαιριο­ύ μία αλματώδη άνοδο στις εγκαταστάσ­εις του Epsilon Smart, που είναι το πιο σύγχρονο και καινοτόμο “εργαλείο” ηλεκτρονικ­ής τιμολόγηση­ς και μηχανογράφ­ησης. Το έχουν επιλέξει έως τώρα 18.000 επαγγελματ­ίες και ο αριθμός τους αυξάνεται ταχύτατα. Έχει εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι η ηλεκτρονικ­ή τιμολόγηση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τις μμε». [SID:14486273]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece