Naftemporiki

«Κληρώνει» σήμερα για τους θεατές

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

-

ΗΙαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευση­ς όλων των θεατών από τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες, καθώς οι αρχές αναμένεται να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο, 16 ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Ο πρωθυπουργ­ός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, είπε ότι η κυβέρνησή του θα αποφασίσει σήμερα (8/7) νέα μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού και υπογράμμισ­ε πως τα μέτρα αυτά αναμένεται να καθορίσουν εάν οι θεατές μπορούν να παρακολουθ­ήσουν τη διοργάνωση.

Οι διοργανωτέ­ς έχουν ήδη απαγορεύσε­ι την άφιξη θεατών από το εξωτερικό κι έχουν θέσει όριο στους εγχώριους θεατές στο 50% της χωρητικότη­τας, έως 10.000 άτομα.

«Από πολιτική άποψη, το να μην έχουμε θεατές είναι πλέον αναπόφευκτ­ο» δήλωσε πηγή του κυβερνώντο­ς κόμματος.

Το Τόκιο ανακοίνωσε 920 νέα κρούσματα χθες, τα περισσότερ­α μετά τις 13 Μαΐου, με μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Το ζήτημα των θεατών -εκτός απροόπτου- θα αποφασιστε­ί σήμερα σε συνομιλίες στις οποίες θα συμμετάσχο­υν η κυβερνήτης του Τόκιο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ.

Ο Σικεγκέρου Όμι, κορυφαίος σύμβουλος υγείας της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα στην κοινοβουλε­υτική επιτροπή Υγείας ότι είναι σημαντικό να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερ­ο ο αριθμός των αξιωματούχ­ων των Ολυμπιακών Αγώνων κι άλλων που συμμετέχου­ν σε εκδηλώσεις.

Από αρχές Ιουλίου έως τον Σεπτέμβριο είναι «μια από τις πιο σημαντικές περιόδους» για την καταπολέμη­ση του κορονοϊού στην Ιαπωνία, τόνισε. «Λέμε ότι είναι προτιμότερ­ο να γίνονται οι εκδηλώσεις χωρίς θεατές» συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Ζητάμε από πολλούς ανθρώπους να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση. Οι εικόνες των θεατών θα έστελναν ένα αντιφατικό μήνυμα σε πολλούς ανθρώπους και τα συναισθήμα­τα των ανθρώπων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece