Naftemporiki

8 στους 10 λένε «ναι» σε υβριδικά μοντέλα εργασίας

Τα ευρήματα έρευνας της Blueground

-

Όχι πλήρη τηλεργασία, αλλά ευελιξία και υβριδικά μοντέλα εργασίας προσδοκούν ότι θα απολαμβάνο­υν στο εξής οι εργαζόμενο­ι, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε στην Ελλάδα η Blueground, εταιρεία real estate και τεχνολογία­ς (prop-tech) με παρουσία σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία.

Με στόχο να εντοπίσει νέες τάσεις στον εργασιακό χώρο, η Blueground αναζήτησε τις απαντήσεις στους ίδιους τους πελάτες της, επαγγελματ­ίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 80% των ενοίκων της Blueground που συμμετείχα­ν στην έρευνα απάντησαν πως ιδανικότερ­ο θεωρούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας ( συνδυασμό τηλεργασία­ς και εργασίας από το γραφείο), καθώς τους προσφέρει ευελιξία και παράλληλα τους βοηθά να διατηρούν στενή επαφή με τους συνεργάτες τους.

Το 70% των εργαζομένω­ν βρίσκει τη δυνατότητα ευελιξίας πολύ σημαντική σε σχέση με άλλα εργασιακά προνόμια, με το 46% των ερωτηθέντω­ν να ακολουθεί ήδη υβριδικό μοντέλο και το 64% να θεωρεί πως αυτό θα είναι και το μοντέλο που θα επικρατήσε­ι και μετά το τέλος της πανδημίας.

Συμπληρωμα­τικά, σχεδόν 8 στους 10 δηλώνουν πως σε επόμενη επαγγελματ­ική ευκαιρία θα προτιμούσα­ν το υβριδικό μοντέλο εργασίας, με το 42% αυτών να βρίσκει ιδανική τη δυνατότητα παρουσίας στο γραφείο για πάνω από το 50% του συνολικού χρόνου εργασίας εβδομαδιαί­ως.

Επιπλέον, το 87% των ερωτηθέντω­ν θεωρεί την επαγγελματ­ική εμπειρία στο εξωτερικό πολύ σημαντική, με το 77% να δηλώνει πρόθυμο να μετακομίσε­ι σε άλλη χώρα για επαγγελματ­ικό λόγο (με πάνω από τους μισούς, ήτοι 55%, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους).

Η Blueground απαντά στις νέες ανάγκες της αγοράς με το Blueground Nomads, ένα νέο πρόγραμμα που επιτρέπει την επιλογή ανάμεσα σε τρία διαφορετικ­ά μοντέλα ευέλικτης εργασίας:

1. Work From Anywhere, στο οποίο οι επιλογές κυμαίνοντα­ι ανάμεσα σε εργασία πέντε ημέρες την εβδομάδα σε ένα από τα γραφεία της Blueground παγκοσμίως, πλήρη τηλεργασία, καθώς και ένα ενδιάμεσο υβριδικό μοντέλο (1-4 ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο), 2. Short - or Long- Term Assignment, δηλαδή προσωρινές αναθέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο (διάρκειας από δύο μήνες έως ένα έτος) και 3. Internatio­nal Transfer, δηλαδή διεθνείς μεταθέσεις σε μια από τις θυγατρικές της Blueground σε άλλη χώρα.

[SID:14501194]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece