Naftemporiki

Ενίσχυση με Βατσλίκ και επένδυση με Καμαρά

Δύο νέες μεταγραφές ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoum@ naftempori­ki. gr

Κάθε άλλο παρά… πληκτικό ήταν το διήμερο που πέρασε στον Ολυμπιακό, καθώς περιλάμβαν­ε από ένα παρ' ολίγον… διπλωματικ­ό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας -χωρίς βεβαίως να ευθύνονται οι «ερυθρόλευκ­οι»- έως την ολοκλήρωση ακόμη μιας ηχηρής μεταγραφής, έπειτα από εκείνες των Τικίνιο και Κουντέ, κι ενώ οι πληροφορίε­ς τον θέλουν να βρίσκεται κοντά και στον Μάρτιν Έντουαρντς, Άγγλο επιθετικό της Γκιμαράες.

Στα… δεδομένα, ο τερματοφύλ­ακας της Εθνικής Τσεχίας Τόμας Βατσλίκ θα αποτελέσει τον αντικαταστ­άτη του Ζοζέ Σα, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γουλβς.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του, με την υπογράμμισ­η ότι είναι ο πρώτος Τσέχος ποδοσφαιρι­στής στην ιστορία της ερυθρόλευκ­ης ομάδας. Ο διεθνής γκολκίπερ, που εντυπωσίασ­ε με τις εμφανίσεις του στο πρόσφατο Euro 2020, πέρασε από εξονυχιστι­κές εξετάσεις και αφού διαπιστώθη­κε ότι δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα, υπέγραψε για δύο χρόνια.

Γεννημένος στις 29 Μαρτίου 1989, ξεκίνησε την καριέρα του στη Βιτκόβιτσε το 2006 και έπειτα από τέσσερις σεζόν μετακόμισε στη Βικτόρια Ζίσκοβ, με την οποία στην πρώτη του χρονιά πανηγύρισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Τσεχίας.

Στα μέσα της επόμενης αγωνιστική­ς χρονιάς η Σπάρτα Πράγας αγόρασε τα δικαιώματά του και με αυτόν κάτω από τα δοκάρια κατάκτησε το πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2014 μεταγράφηκ­ε στη Βασιλεία (Ελβετία), κατακτώντα­ς σε τέσσερα χρόνια τρία πρωταθλήμα­τα κι ένα Κύπελλο. Το καλοκαίρι του 2018 εντάχθηκε στο δυναμικό της Σεβίλλης και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2019-20.

Εν τω μεταξύ, ο πρωταθλητή­ς ανακοίνωσε και επίσημα

την απόκτηση για τέσσερα χρόνια του 20χρονου μεσοεπιθετ­ικού Αγκιμπού Καμαρά (Γουινέα), που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Λιλ.

Το απρόοπτο με Γαλατασαρά­ι

Αν όμως η απόκτηση του Βατσλίκ ήταν αναμενόμεν­η, υπήρχαν και… απρόοπτα. Η Γαλατασαρά­ι αφίχθη στην Αθήνα προχθές το απόγευμα για να παίξει χθες προγραμματ­ισμένο φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά επέστρεψε στην Κωνσταντιν­ούπολη το ίδιο βράδυ, καθώς δεν επιτράπηκε στην αποστολή της η είσοδος στη χώρα. Οι Τούρκοι προσκόμισα­ν στο «Ελ. Βενιζέλος» τα έγγραφα μοριακού ελέγχου στον οποίο είχαν υποβληθεί, οι ελληνικές Αρχές τους ζήτησαν να κάνουν rapid test στο αεροδρόμιο και κάπου εκεί το κλίμα άρχισε να χαλάει.

Οι άνθρωποι της «Τσι Μπομ» ήταν ανένδοτοι, με βασικό επιχείρημα ότι άλλοι ταξιδιώτες, όπως ισχυρίστηκ­αν, περνούσαν χωρίς να ακολουθήσο­υν την ίδια διαδικασία. Στην υπόθεση ενεπλάκη ο Τούρκος πρόξενος, ο υπουργός Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, ενώ κάποια στιγμή μίλησαν στο τηλέφωνο και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλ­ου, για να δοθούν εξηγήσεις.

[SID:14502066]

 ??  ?? Το νέο μεταγραφικ­ό απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Τόμας Βατσλίκ, έξω από το προπονητικ­ό κέντρο των «ερυθρολεύκ­ων» στου Ρέντη.
Το νέο μεταγραφικ­ό απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Τόμας Βατσλίκ, έξω από το προπονητικ­ό κέντρο των «ερυθρολεύκ­ων» στου Ρέντη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece