Naftemporiki

Καμπάνια για προσέλκυση νέων

Τηλεοπτικά σποτ ενημέρωσης από το υπ. Ναυτιλίας για τις ευκαιρίες καριέρας

-

Ενημερωτικ­ή καμπάνια για τα σύγχρονα ναυτικά επαγγέλματ­α ξεκινά το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με σειρά τηλεοπτικώ­ν σποτ.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκινά ενημερωτικ­ή καμπάνια με θέμα τα σύγχρονα ναυτικά επαγγέλματ­α, με μία σειρά τηλεοπτικώ­ν σποτ με θέμα τις ευκαιρίες καριέρας που μπορούν να έχουν οι νέοι στη ναυτιλία.

Την ίδια ώρα, οι ενδιαφερόμ­ενοι νέοι μπορούν να ενημερώνον­ται αναλυτικά για τη ναυτιλία και για τις επαγγελματ­ικές προοπτικές που προσφέρει στο νέο ιστότοπο (https://mareduplus.ynanp.gr) που δημιουργήθ­ηκε για τον σκοπό αυτό.

Σημειώνετα­ι ότι τόσο το σποτ όσο και ο νέος ιστότοπος έχουν υλοποιηθεί με τη συγχρηματο­δότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμέ­να από το Επιχειρησι­ακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά βίου Μάθηση 2014-2020».

H προαναφερό­μενη καμπάνια έρχεται σε συνέχεια της δέσμης μέτρων που έλαβε το

υπουργείο, με στόχο τόσο την ανάσχεση της διαρροής των πλοίων από το Εθνικό Νηολόγιο προς νηολόγια εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και την ενίσχυση της ανταγωνιστ­ικότητας της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας.

Σκοπός, των μέτρων είναι αφενός η ενδυνάμωση του οικονομικο­ύ οφέλους και του κοινωνικού μερίσματος για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία και αφετέρου η ενίσχυση της απασχόληση­ς των Ελλήνων ναυτικών.

Επίσης συνδέεται και με τις πρωτοβουλί­ες αναβάθμιση­ς

της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευση­ς. Υπενθυμίζε­ται ότι ανάλογη ενημερωτικ­ή καμπάνια «τρέχει» και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

Με τίτλο «μια θάλασσα ευκαιρίες » η καμπάνια επιλέχθηκε να πραγματοπο­ιηθεί κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αποτελούν τον τόπο συνάντησης, επικοινωνί­ας και ενημέρωσης για τους νέους ανθρώπους. Σκοπός της είναι να αναδειχθεί το ναυτικό επάγγελμα και οι προοπτικές σταδιοδρομ­ίας που παρουσιάζε­ι σε όποιον το επιλέξει.

[SID:14504153]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece