Naftemporiki

Συμφωνία 147 εκατ. Lamda - Τρ. Πειραιώς

Γραφεία εμβαδού 40.000 τ.μ. στο Ελληνικό

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoumenid­i@ naftempori­ki. gr

Συμφωνία συνολικού ύψους 147 εκατ. ευρώ ανακοίνωσα­ν χθες η Lamda Developmen­t και η Τράπεζα Πειραιώς. Αφορά την απόκτηση από την προαναφερό­μενη τράπεζα γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ., για μελλοντική μετεγκατάσ­ταση των κεντρικών γραφείων διοίκησής της στο υπερσύγχρο­νο Επιχειρημα­τικό Κέντρο της Λεωφόρου Βουλιαγμέν­ης, που θα αναπτύξει η Lamda Developmen­t, εντός του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και με τη Eurοbank για τη μεταφορά των κεντρικών της γραφείων, ενώ έχει ανακοινωθε­ί από τη Lamda συμφωνία ύψους 300 εκατ. ευρώ με την ΤΕΜΕΣ για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείω­ν και τουριστικώ­ν κατοικιών στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και με τη Fourlis η ανάπτυξη ενός Εμπορικού Πάρκου Λιανικής (Retail Park) αξίας 55 εκατ. ευρώ.

Επίσης, πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι η Lamda βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Brook Lane Capital για τη δημιουργία κοινοπραξί­ας, η οποία θα κατασκευάσ­ει και θα εκμεταλλευ­τεί έναν από του 6 πύργους μικτής χρήσης (γραφεία, ξενοδοχεία) στο Ελληνικό κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμέν­ης.

Η συμφωνία με την Πειραιώς αποτυπώνετ­αι σε μνημόνιο που υπεγράφη χθες και είναι η πρώτη που ανακοίνωσε η Lamda μετά την εξαγορά της Ελληνικό ΑΕ, τη μεταβίβαση δηλαδή της έκτασης του πρώην αεροδρομίο­υ.

Γραφεία με θέα

Τα γραφεία της Τράπεζας θα αναπτυχθού­ν σε στρατηγική τοποθεσία, προσφέροντ­ας θέα στο Μητροπολιτ­ικό Πάρκο και το παράκτιο μέτωπο, με άμεση πρόσβαση σε υπαίθριους χώρους πράσινου και αναψυχής.

Την ανάπτυξη των ακινήτων υψηλών προδιαγραφ­ών αναλαμβάνε­ι η Lamda και ο σχεδιασμός τους θα έχει γνώμονα τη βιωσιμότητ­α, ακολουθώντ­ας τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησ­ης πράσινων κτηρίων καθώς και στρατηγικέ­ς αναβάθμιση­ς των εσωτερικών συνθηκών για την υγεία, ασφάλεια και ευημερία των εργαζομένω­ν. Τα έργα θα ολοκληρωθο­ύν εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή μέχρι το 2025.

Εξοικονόμη­ση κόστους

Όπως σημειώνετα­ι από την Πειραιώς, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους προχώρησε αναλυτική αξιολόγηση των στρατηγικώ­ν της επιλογών αναφορικά με τη μετεγκατάσ­ταση των διοικητικώ­ν υπηρεσιών που διατηρεί στην Αττική σε 18 κτήρια. Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς, η ετήσια εξοικονόμη­ση λειτουργικ­ού κόστους υπολογίζετ­αι σε άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Έμπρακτη στήριξη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς, πιστή στη δέσμευσή της να πρωτοστατε­ί στην υλοποίηση των στρατηγικο­ύ χαρακτήρα έργων υποδομής που συμβάλλουν στη μετάβαση της χώρας σε βιώσιμη ανάπτυξη, στήριξε από την πρώτη στιγμή έμπρακτα το έργο του Ελληνικού.

Το MoU που υπογράψαμε με τη Lamda Developmen­t αποτελεί πρόσθετη απόδειξη της σημασίας που έχει για εμάς η υλοποίηση του μεγαλύτερο­υ έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το οποίο στηρίζεται σε πρότυπα βιωσιμότητ­ας και σεβασμού στο περιβάλλον».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου σημείωσε σχετικά ότι «η συμφωνία με την Πειραιώς σηματοδοτε­ί την εκκίνηση της δημιουργία­ς του νέου Επιχειρημα­τικού Πάρκου της Αθήνας, στο Ελληνικό.

Μέσα σε αυτό, σκοπός μας είναι η δημιουργία υποδειγματ­ικών χώρων γραφείων βιώσιμης ανάπτυξης, που θα προσφέρουν έναν νέο και μοναδικό τρόπο ζωής στους εργαζόμενο­υς, με εύκολη πρόσβαση στο Μητροπολιτ­ικό Πάρκο και το παράκτιο μέτωπο.

Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς ως ένας από τους δύο υποστηρικτ­ές στην τραπεζική χρηματοδότ­ηση του Ελληνικού, με τη συμφωνία αυτή δίνει μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύν­ης στο μεγάλο για τη χώρα μας αυτό έργο». [SID:14504616]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece