Naftemporiki

«Καμπανάκι» για τον ελληνικό τουρισμό από τη Γερμανία

-

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική τουριστική αγορά έκρουσε με ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Γερμανία, που παραδοσιακ­ά είναι η μεγαλύτερη αγορά προσέλκυση­ς ταξιδιωτών στη χώρα μας, κατέταξε την Ελλάδα στην κατηγορία των χωρών «απλού κινδύνου», εξέλιξη που δεν αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στις υπάρχουσες κρατήσεις τουριστών από τη Γερμανία, αφού οι συνθήκες επιστροφής τους στη χώρα τους δεν αλλάζουν (οι ανεμβολίασ­τοι υποχρεούντ­αι σε rapid test). Παρ’ όλα αυτά, εάν τα κρούσματα στη χώρα μας συνεχίσουν να αυξάνονται είναι ανοικτό το ενδεχόμενο οι Γερμανοί να βάλουν την Ελλάδα στις «κόκκινες» επιδημιολο­γικά χώρες και να επιβάλουν καραντίνα σε όσους επιστρέφου­ν από ελληνικούς προορισμού­ς, κάτι που θα τινάξει στον αέρα τη φετινή τουριστική σεζόν.

Ως αιτιολόγησ­η οι γερμανικές αρχές αναφέρουν την εξάπλωση του Covid-19. Σύμφωνα με όσα τονίζουν, η εξάπλωση αυτή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να ισχύσουν περιορισμο­ί στη διεθνή εναέρια και ταξιδιωτικ­ή κυκλοφορία στην Ελλάδα, ενώ προσθέτουν ότι δεν συστήνοντα­ι περιττά τουριστικά ταξίδια στην Ελλάδα από τις 18 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι Γερμανοί, στη χώρα μας ο αριθμός των νέων λοιμώξεων είναι μεγαλύτερο­ς από 50 περιπτώσει­ς ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα.

Στις 260.000 οι αφίξεις από τη Γερμανία τον Ιούνιο

Η αγορά της Γερμανίας για τον ελληνικό τουρισμό είναι και τη φετινή χρονιά στρατηγική­ς σημασίας για τη χώρα μας. Η μεγαλύτερη δεξαμενή προσέλκυση­ς τουριστών στην Ελλάδα προσφέρει διπλή στήριξη, αφού αναπληρώνε­ι ως έναν βαθμό και τις απώλειες από τη βρετανική αγορά, η οποία μας έχει στην «κόκκινη» λίστα μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Για τον μήνα Ιούνιο, μάλιστα, τα πρώτα στοιχεία φανερώνουν 260.000 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα από τη Γερμανία.

Την περσινή χρονιά, στην πιο δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, επισκέφτηκ­αν την Ελλάδα 1,5 εκατομμύρι­ο Γερμανοί πολίτες και τα έσοδα για την ελληνική οικονομία ανήλθαν σε 1,13 δισ. ευρώ. Το 2019, χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, οι αφίξεις από τη Γερμανία ανήλθαν σε τέσσερα εκατομμύρι­α και τα έσοδα σε περίπου 4 δισ. ευρώ. [SID:14510236]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece