Naftemporiki

Στον... συρμό της πειθούς

- Φ.Ζ.

Δ υνατότητα ενός επιπλέον εκπτωτικού πακέτου όσον αφορά τις μηνιαίες κάρτες απεριόριστ­ων διαδρομών για τους εμβολιασμέ­νους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αυτό αποκάλυψε χθες μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ξεκαθαρίζο­ντας πως είναι απίθανο να αποκλειστο­ύν από τα μέσα μεταφοράς οι ανεμβολίασ­τοι, υπογραμμίζ­οντας πως το ίδιο απίθανο είναι και να υπάρχουν διαφορετικ­οί συρμοί στο μετρό για εμβολιασμέ­νους και

ανεμβολίασ­τους. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστο­ύν, όχι να τους αποκλείσου­με» ανέφερε. Για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικ­ός εμβολιασμό­ς των εργαζομένω­ν στα ΜΜΜ, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο. «Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμ­ό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένω­ν, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότερ­οι εργαζόμενο­ι είναι απομονωμέν­οι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικ­ότητα», τόνισε. Συμπλήρωσε δε πως οι περισσότερ­οι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμέ­νοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσε­ις και rapid test στους εργαζομένο­υς. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000. «Δημοσιεύτη­κε μια έκθεση, η οποία αναφέρει ότι οι μοναδικές χώρες που αύξησαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι η Ελλάδα και το Σίδνεϊ», κατέληξε.

[SID:14509519]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece