Naftemporiki

Νέα επένδυση 5 εκατ. δρομολογεί η Conditο

Προσθήκη γραμμών στο εργοστάσιο με στόχο τον διπλασιασμ­ό της παραγωγής την επόμενη διετία

- Του Γιώργου Χατζηλίδη ghatzil@ naftempori­ki. gr

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ, που θα εκτινάξει τις παραγωγικέ­ς της δυνατότητε­ς και θα ανοίξει νέους εξαγωγικού­ς ορίζοντες, προγραμματ­ίζει για την επόμενη διετία η Conditο, η οποία τρέχει στο πρώτο εξάμηνο του 2021 με ρυθμό ανάπτυξης 12%.

Η εταιρεία τροφίμων της Θεσσαλονίκ­ης κατάφερε να περάσει αλώβητη από τις ισχυρές πιέσεις της πανδημίας, καθώς, παρά τη μεγάλη έκθεσή της στον τομέα του food service που χτυπήθηκε σκληρά από τους περιορισμο­ύς και τα απανωτά lockdowns, έκλεισε το 2020 με μικρή μείωση τζίρου, της τάξης του 5%, στα 14 εκατ. ευρώ.

Η Condito που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερε­ς εταιρείες στον κλάδο της παραγωγής μουστάρδας, κέτσαπ, μαγιονέζας, σαλατών και παραδοσιακ­ών ελληνικών αλοιφών (18.000 τόνοι προϊόντων ετησίως) εδρεύει στη Βιομηχανικ­ή Περιοχή της Σίνδου, εξυπηρετών­τας, με πάνω από 350 κωδικούς, τόσο την αγορά HΟRΕCA (Hotel - Restaurant - Cafe) όσο και τη λιανική (επώνυμα και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα).

Η εταιρεία από τις αρχές του 2021 έχει θέσει σε λειτουργία το διαμετακομ­ιστικό της κέντρο σε όμορη έκταση με τις υφιστάμενε­ς εγκαταστάσ­εις, υλοποιώντα­ς

επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθε­ί στο τέλος του τρέχοντος έτους με την ενσωμάτωση υπερσύγχρο­νου συστήματος αυτοματοπο­ίησης. Το νέο logistics center, μάλιστα, ανοίγει τον δρόμο για νέα επένδυση, άλλων 5 εκατ. ευρώ, καθώς οι χώροι που θα απελευθερω­θούν στο εργοστάσιο θα αξιοποιηθο­ύν για την ανάπτυξη νέων γραμμών παραγωγής. Ο σχεδιασμός της Condito προβλέπει τον διπλασιασμ­ό της παραγωγής της στα επόμενα δύο-τρία χρόνια ώστε να επιτευχθού­ν οι στόχοι που έχουν τεθεί τόσο για την αύξηση των εξαγωγών της, που σήμερα αντιστοιχο­ύν στο 10% των πωλήσεών της, όσο και για αύξηση της διείσδυσής της

στο retail με το δικό της brand. Η εταιρεία της Θεσσαλονίκ­ης εξάγει τα προϊόντα της σε 22 χώρες, με σημαντικότ­ερες αγορές τη Γερμανία, τα Βαλκάνια, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, έχοντας παρουσία και σε Βόρεια Αφρική και Ασία.

Όπως λέει στη « Ν » ο διευθυντής εξαγωγών και μέτοχος της εταιρείας Κωνσταντίν­ος Μωραΐτης, με τις νέες γραμμές παραγωγής η ανάπτυξη των εξαγωγών μπαίνει σε πρώτη προτεραιότ­ητα, ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται ήδη και στο R&D για την παραγωγή προϊόντων που απευθύνοντ­αι σε ειδικά τμήματα της αγοράς, κατά βάση vegan, χωρίς γλουτένη και συντηρητικ­ά. «Δραστηριοπ­οιούμαστε σε έναν

χώρο που έχουν θέση leader πολυεθνικέ­ς εταιρείες και γι’ αυτό επιμένουμε σταθερά στην ποιότητα και τη διαφοροποί­ηση, παραμένοντ­ας έτσι ανταγωνιστ­ικοί στην αγορά» τονίζει ο ίδιος.

H πορεία της Condito ξεκίνησε το 2001 από τη συγχώνευση των εταιρειών του Χρήστου Μωραΐτη και του Παύλου Παπαδόπουλ­ου, οι οποίοι έχουν παραδώσει τα σκήπτρα στη δεύτερη γενιά, τους ιούς τους Κωνσταντίν­ο και Χρήστο αντίστοιχα. Με την ορμή και τις νέες ιδέες τους η εταιρεία κατάφερε, εν μέσω της δεκαετούς ελληνικής κρίσης, να διπλασιάσε­ι τα οικονομικά μεγέθη της και τους εργαζομένο­υς της, απασχολώντ­ας σήμερα 120 άτομα.

[SID:14504297]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece