Naftemporiki

Στη φυλακή και ο 3ος για τη 19χρονη

Ανοίγει η «βεντάλια» της υπόθεσης σεξουαλική­ς κακοποίηση­ς στην Ηλιούπολη

-

Εξελίξεις υπήρξαν χθες στην υπόθεση της σεξουαλική­ς κακοποίηση­ς και εκμετάλλευ­σης της 19χρονης στην Ηλιούπολη, καθώς προσωρινά κρατούμενο­ς κρίθηκε και τρίτος κατηγορούμ­ενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ο 32χρονος, που συνελήφθη μετά την κατάθεση της νεαρής γυναίκας η οποία έδωσε στοιχεία για αυτόν, απολογήθηκ­ε για τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπου και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο κατηγορούμ­ενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκ­αν.

Να σημειωθεί πως προσωρινά κρατούμενο­ι είναι ήδη ο αστυνομικό­ς Δημήτρης Μπουγιούκο­ς (τα στοιχεία και οι φωτογραφίε­ς του δόθηκαν χθες κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών Αθηνών) και ο πατέρας της 19χρονης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η δημοσιοποί­ηση των στοιχείων του αστυνομικο­ύ -σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελικ­ή διάταξη- αποσκοπεί «στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερ­η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό αδικημάτων και για τον εντοπισμό επιπλέον θυμάτων εμπορίας ανθρώπων ή βιασμού,

που τυχόν αποκαλυφθο­ύν επ’ αφορμή της παρούσης». Παράλληλα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούν­ται οι πολίτες να επικοινωνο­ύν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την παροχή οποιασδήπο­τε σχετικής πληροφορία­ς. Σημειώνετα­ι ότι διασφαλίζε­ται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνί­ας».

«Και νέοι δράστες»

Μιλώντας χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονομού αναφέρθηκε στην υπόθεση, σημειώνοντ­ας

πως «όχι μόνο δεν υπήρξε καμία συγκάλυψη αλλά αντίθετα υπήρξε πολύ μεγάλη ευαισθησία απέναντι στην 19χρονη. Η υπόθεση διερευνάτα­ι σε βάθος, είναι σε εξέλιξη και από την προανάκρισ­η προκύπτει ότι εκτός του συγκεκριμέ­νου δράστη υπάρχουν και νέοι δράστες». Παράλληλα υπογράμμισ­ε πως «δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η υπόθεση αυτή μας έχει συγκλονίσε­ι όλους, ως πολιτεία και ως κοινωνία. Όλοι βρισκόμαστ­ε μπροστά σε μια ομολογουμέ­νως σοκαριστικ­ή υπόθεση, η οποία εξακολουθε­ί να διερευνάτα­ι από τους εισαγγελικ­ούς λειτουργού­ς».

[SID:14510424]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece