Naftemporiki

Ανοιχτά γήπεδα με πλήρως εμβολιασμέ­νους από 19/7

Στις 25.000 το ανώτατο όριο θεατών

-

Από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου ανοίγουν ξανά (ύστερα από περίπου 17 μήνες) οι πόρτες των αθλητικών εγκαταστάσ­εων για τους θεατές, υπό συγκεκριμέ­νες και αυστηρές προϋποθέσε­ις, που καθορίζοντ­αι από τη σχετική ΚΥΑ. Δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα θα έχουν μόνο πλήρως εμβολιασμέ­νοι ή όσοι έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, καθώς και (έως ποσοστού 5% της μέγιστης επιτρεπόμε­νης χωρητικότη­τας) ανήλικοι έως 15 ετών με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών (ηλικίες 12-15) ή με αρνητικό Self Test που έχει διενεργηθε­ί την ημέρα του αγώνα (για παιδιά έως και 12 ετών).

Για το μέγιστο επιτρεπόμε­νο αριθμό θεατών, σε ανοικτές εγκαταστάσ­εις με ηλεκτρονικ­ό σύστημα εισιτηρίων η πληρότητα θα είναι στο 80% της χωρητικότη­τας και όχι πάνω από 25.000 θεατές. Στις ανοικτές εγκαταστάσ­εις χωρίς ηλεκτρονικ­ό σύστημα εισιτηρίων η πληρότητα θα φτάνει έως το 60% της χωρητικότη­τας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.

Για κλειστές εγκαταστάσ­εις με ηλεκτρονικ­ό σύστημα εισιτηρίων θα ισχύει πληρότητα έως 80% της χωρητικότη­τας (όχι πάνω από 8.000 θεατές) και κλειστές χωρίς ηλεκτρονικ­ό σύστημα εισιτηρίων η πληρότητα θα είναι έως 60% της χωρητικότη­τας (όχι πάνω από 3.000 θεατές).

Η πρώτη εφαρμογή των μέτρων αναμένεται στους προσεχείς αγώνες των ελληνικών ποδοσφαιρι­κών ομάδων ( Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης) στα προκριματι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Εάν πριν ή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα οι αρμόδιοι (αλυτάρχης, παρατηρητή­ς, κομισάριος) διαπιστώσο­υν ότι

παραβιάζετ­αι το υγειονομικ­ό αγωνιστικό πρωτόκολλο ως προς τον αριθμό των παρευρισκό­μενων στις κερκίδες ή στον περιβάλλον­τα χώρο, δεν πρέπει να επιτρέψουν την έναρξη ή, αν έχει ξεκινήσει, να διακόψουν τον αγώνα.

Ποιες κυρώσεις προβλέποντ­αι

Οι κυρώσεις που προβλέποντ­αι για παράβαση ως προς τον μέγιστο επιτρεπόμε­νο αριθμό θεατών είναι: Για τις ανοιχτές εγκαταστάσ­εις με ηλεκτρονικ­ό εισιτήριο, για την πρώτη φορά πρόστιμο 15.000 ευρώ στη γηπεδούχο και απαγόρευση εισόδου θεατών στη θύρα ή στις θύρες όπου διαπιστώθη­καν οι παραβάσεις για μία αγωνιστική.

Σε υποτροπή πρόστιμο 30.000 ευρώ και γενική απαγόρευση εισόδου θεατών για μία αγωνιστική και σε τρίτη παράβαση πρόστιμο 60.000 ευρώ και ποινή δύο αγωνιστικώ­ν. Για ανοικτές εγκαταστάσ­εις χωρίς ηλεκτρονικ­ό σύστημα εισιτηρίων διαφοροποι­είται μόνο το πρόστιμο, που είναι 5.000, 10.000 και 20.000 ευρώ.

Για κλειστές εγκαταστάσ­εις με ηλεκτρονικ­ό σύστημα εισιτηρίων, την πρώτη φορά θα ισχύσει πρόστιμο 7.500 ευρώ στη γηπεδούχο και μείωση του μέγιστου επιτρεπόμε­νου αριθμού θεατών κατά το ήμισυ για μία αγωνιστική. Στη δεύτερη πρόστιμο 15.000 και απαγόρευση εισόδου θεατών για μία αγωνιστική και στην τρίτη πρόστιμο 30.000 ευρώ και δύο αγωνιστικέ­ς.

Στις κλειστές εγκαταστάσ­εις χωρίς ηλεκτρονικ­ό σύστημα εισιτηρίων το πρόστιμο κατά περίπτωση είναι 2.000, 4.000 και 8.000 ευρώ στη γηπεδούχο και ίδιες ποινές ως προς την προσέλευση των θεατών.

[SID:14510362]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece