Naftemporiki

Επιστροφή Αραούχο με υπόσχεση τίτλου

Στην ΑΕΚ για 3+1 χρόνια ο Αργεντινός επιθετικός

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoum@ naftempori­ki. gr

ΟΣέρχιο Αραούχο επέστρεψε και θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το νούμερο «11» στην ΑΕΚ, μόνιμα αυτή τη φορά, καθώς ο Αργεντινός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο για 3+1 χρόνια, παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδ­η. Σύμφωνα με τις λεπτομέρει­ες που δημοσιοποί­ησε η Λας Πάλμας, ο Αραούχο αποκτήθηκε έναντι 1.462.500 ευρώ, με το 20% του ποσού να πηγαίνει στην Μπόκα Τζούνιορς.

Ο Αργεντινός φορ ήρθε για πρώτη φορά στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2017 δανεικός έως το τέλος της σεζόν. Αποχώρησε και γύρισε, πάλι ως δανεικός, την τελευταία ημέρα της μεταγραφικ­ής περιόδου του καλοκαιριο­ύ (31/8/2017) για να στελεχώσει την ομάδα της αγωνιστική­ς περιόδου 2017-18 που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τον Ιούνιο του 2018 έφυγε εκ νέου για τη Λας Πάλμας ως πρωταθλητή­ς κι ενάμιση χρόνο αργότερα αποκτήθηκε για τρίτη φορά δανεικός από την ΑΕΚ για το διάστημα Ιανουάριος - Ιούνιος 2020.

Δώδεκα μήνες αργότερα πάτησε ξανά το πόδι του στο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά αυτή τη φορά θα ανήκει μόνιμα στην Ένωση, με την οποία έχει αγωνιστεί συ

νολικά σε 79 αγώνες όλων των διοργανώσε­ων και έχει σημειώσει 26 γκολ. Ο Αραούχο δήλωσε ενθουσιασμ­ένος με την επιστροφή στην ΑΕΚ στα πρώτα λόγια του ως ποδοσφαιρι­στής της Ένωσης. Ο Λατίνος φορ, που φωτογραφήθ­ηκε στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφει­α, παραδέχθηκ­ε ότι ένιωσε δέος όταν μπήκε στην «Αγία Σοφία», σχολιάζοντ­ας πως θα αποτελέσει μια δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλη ομάδα.

«Είναι άλλη μία επιστροφή. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ μου είχαν πει ότι την επόμενη φορά που θα επιστρέψω θα είναι και η τελευταία. Μου είπαν ότι θα μείνω εδώ για πάντα και τήρησαν τον λόγο τους» σχολίασε ο Αργεντινός επιθετικός. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, ένιωθα τον θαυμασμό από τον κόσμο της ΑΕΚ και όσο δεν ήμουν εδώ. Υπάρχει μια σχέση θαυμάσια, εξαιρετική, δεν μπορώ να την περιγράψω» συνέχισε.

Όσο για την υπόσχεσή του; «Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να ξαναπάρουμ­ε το πρωτάθλημα. Είμαι έτοιμος».

Αν και έκανε μόνο μια εβδομάδα προετοιμασ­ία με τη Λας Πάλμας, ο 29χρονος άσος δήλωσε σίγουρος για τον εαυτό του, τονίζοντας: «Έκανα προπονήσει­ς σε όλη τη διάρκεια των διακοπών μου. Όταν μου ζητήσει ο προπονητής να βοηθήσω, είμαι έτοιμος να το κάνω».

Στην αναφορά του για το νέο γήπεδο, ο Αραούχο δεν είχε λόγια: «Μόλις έφτασα στο γήπεδο έμεινα έκπληκτος με αυτό που αντίκρισα. Το να το περιγράψει­ς είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, είναι καταπληκτι­κό το συναίσθημα». Και συμπλήρωσε: «Θέλω να φανταστώ πώς θα είναι να παίζεις σε αυτό το γήπεδο. Πιστεύω πως θα είναι πάρα πολύ δύσκολη έδρα για τους αντιπάλους και ελπίζω το συντομότερ­ο να παίξουμε εκεί και να τα δώσουμε όλα».

Χθες, τέλος, η ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι προπονητής της ομάδας Β’, η οποία θα συμμετάσχε­ι στο πρωτάθλημα της Super League 2, θα είναι ο Σωκράτης Οφρυδόπουλ­ος. [SID:14510059]

Ο Αραούχο βρέθηκε χθες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, παραδέχθηκ­ε ότι ένιωσε δέος όταν μπήκε στην «Αγία Σοφία» και υποσχέθηκε ότι

«τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα για να ξαναπάρουμ­ε το πρωτάθλημα».

 ??  ?? Ντυμένος στα κιτρινόμαυ­ρα και πάλι, ο Σέρχιο Αραούχο φωτογραφήθ­ηκε χθες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφει­α.
Ντυμένος στα κιτρινόμαυ­ρα και πάλι, ο Σέρχιο Αραούχο φωτογραφήθ­ηκε χθες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφει­α.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece