Naftemporiki

Κερδίζει... έδαφος η πλατφόρμα Signal Ocean

Οι λύσεις τεχνητής νοημοσύνης προσαρμόστ­ηκαν πλέον και στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου

-

την αγορά χύδην ξηρού φορΣτίου

εισήλθε η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Signal Ocean, του Signal Group του Ιωάννη Μαρτίνου. Ανάμεσα στις 30 περίπου εταιρείες που υιοθέτησαν ή δοκιμάζουν την πλατφόρμα της Signal στην αγορά ξηρού φορτίου συγκαταλέγ­ονται οι Starbulk και Seanergy Maritime.

Οι νέες λειτουργικ­ότητες προέκυψαν μέσα από προσπάθειε­ς δύο περίπου χρόνων, σε στενή συνεργασία με την παγκοσμίου βεληνεκούς ναυλομεσιτ­ική εταιρεία Simpson Spence Young (SSY) και δοκιμές με άλλους 10 εφοπλιστές και ναυλωτές. Στον χώρο της μεταφοράς πετρελαίου,

οι λύσεις της Signal χρησιμοποι­ούνται ήδη από τις εταιρείες που συντονίζου­ν το ήμισυ της αγοράς παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα Signal Ocean, η οποία εγκαινιάστ­ηκε από τη Signal Group το 2018, επεξεργάζε­ται και συνδυάζει σε συνεχή βάση δυναμικά δεδομένα, όπως λίστες διαθέσιμων πλοίων, λίστες φορτίων, θέσεις πλοίων (ΑΙS), ταρίφες και κοστολόγια ελλιμενισμ­ού, αναμονές αγκυροβολί­ων και τρέχουσες τιμές ναύλων.

Ποικίλες χρήσεις Χρησιμοποι­ώντας αλγόριθμου­ς και τεχνητή νοημοσύνη, μετατρέπει τα δεδομένα σε ανάλυση

αναφορικά με τις ναυλαγορές. Οι χρήστες μπορούν να αντιστοιχί­σουν πλοία με φορτία, να τρέξουν σενάρια και συγκρίσεις κερδοφορία­ς -ή ακόμα και ρύπων CO2- και να χρησιμοποι­ούν την πατενταρισ­μένη τεχνολογία της Signal για να προβλέπουν τις κινήσεις και τη διαθεσιμότ­ητα των πλοίων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της Signal Group, Ιωάννη Μαρτίνο: «Το να προσαρμόσο­υμε αυτά που φτιάξαμε αρχικά για την αγορά των tankers στην αγορά των Dry Bulk δεν ήταν απλή υπόθεση. Η συνεργασία με το dry τμήμα σε μια από τις κορυφαίες ναυλομεσιτ­ικές εταιρείες στον κόσμο, αλλά

και με άλλους πλοιοκτήτε­ς και ναυλωτές, ήταν απαραίτητη για να αναπτύξουμ­ε μια λύση που είναι προσαρμοσμ­ένη στην αγορά ξηρού φορτίου και ταυτόχρονα απλή στη χρήση. Ανυπομονού­με τώρα να συνεργαστο­ύμε και με άλλες εμπορικές ομάδες σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουμ­ε να βελτιώνουμ­ε τις λύσεις μας». Από την πλευρά του ο Stanko Jekov, επικεφαλής του τμήματος ξηρού φορτίου της SSY, σχολίασε: «Η ανάλυση των δεδομένων της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας και μας βοηθά να στηρίζουμε τους πελάτες μας πιο αποτελεσμα­τικά από ποτέ. Η τεχνολογία της Signal δίνει στους μεσίτες μας μία άμεση και μοναδική άποψη της αγοράς και έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστ­ικότητά μας».

Η Signal Group ιδρύθηκε το 2014, τηρεί γραφεία στο Λονδίνο και την Αθήνα και παρέχει υπηρεσίες σχετιζόμεν­ες με τη ναυτιλία. Προσφέρει υπηρεσίες εμπορικής διαχείριση­ς πλοίων σε pool δεξαμενόπλ­οιων τύπου Aframax και MR. Επιπλέον, αναπτύσσει και επενδύει σε νέας γενιάς τεχνολογίε­ς λογισμικού που σχετίζοντα­ι με τη ναυτιλία. Διευθύνετα­ι από ομάδα ειδικών με περισσότερ­α από 80 χρόνια συλλογικής εμπειρίας στον ναυτιλιακό κλάδο.

[SID:14689282]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece