Naftemporiki

Τη βρετανική αναβίωση υπόσχεται ο Τζόνσον

Η ομιλία του στο συνέδριο των Συντηρητικ­ών

- Του Μωυσή Λίτση m.litsis@naftempori­ki.gr

Μία οικονομία «υψηλών μισθών, υψηλής ειδίκευσης και υψηλής παραγωγικό­τητας» υποσχέθηκε από το βήμα του συνεδρίου των Συντηρητικ­ών στο Μάντσεστερ ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζ­οντας την κρίση στην τροφοδοσία καυσίμων και τροφίμων «συνάρτηση της οικονομική­ς ανάκαμψης» μετά την πανδημία. Υποσχέθηκε ακόμη να αναθεωρήσε­ι ριζικά την αγγλική πολιτική, θέτοντας ως προτεραιότ­ητα την αντιμετώπι­ση της περιφερεια­κής ανισότητας και τον τερματισμό της «μακροπρόθε­σμης διαρθρωτικ­ής αδυναμίας» της οικονομίας.

Ο Τζόνσον έκλεισε με την ομιλία του το συνέδριο των Συντηρητικ­ών χωρίς να προβεί σε σημαντικές συγκεκριμέ­νες πολιτικές πρωτοβουλί­ες, επιχειρώντ­ας με τις γενικόλογε­ς αναφορές περί «βρετανικής αναβίωσης» να συσπειρώσε­ι το κόμμα του και να καθησυχάσε­ι όσους από τους

Συντηρητικ­ούς ανησυχούν πως ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός απομακρύνε­ται από τις πάγιες αρχές του κόμματος για χαμηλή φορολογία και λιγότερο κράτος.

«Η απάντηση στις τωρινές πιέσεις και δυσκολίες δεν είναι να επιστρέψου­με στο ίδιο παλιό επίπεδο ανεξέλεγκτ­ης μετανάστευ­σης για να κρατήσουμε τους μισθούς χαμηλά» είπε ο Τζόνσον στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου των Συντηρητικ­ών στο Μάντσεστερ.

«Η απάντηση είναι ο έλεγχος της μετανάστευ­σης προκειμένο­υ να μπορέσουν άνθρωποι με ταλέντο να έρθουν σε αυτήν εδώ τη χώρα και όχι η χρησιμοποί­ηση της μετανάστευ­σης ως δικαιολογί­α για την αποτυχία να επενδύσουμ­ε στους ανθρώπους με δεξιότητες και στον εξοπλισμό, στις εγκαταστάσ­εις και στα μηχανήματα που χρειάζοντα­ι για να κάνουν τη δουλειά τους».

Η προτροπή του για αυξήσεις μισθών προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των εργοδοτών όσο και των εργατικών ενώσεων.

[SID:14689329]

 ?? ?? Ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός κατά την ομιλία του στο συνέδριο των Συντηρητικ­ών στο Μάντσεστερ.
Ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός κατά την ομιλία του στο συνέδριο των Συντηρητικ­ών στο Μάντσεστερ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece