Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σε θετικό έδαφος είχαν επιστρέψει χθες το απόγευμα οι τιμές του καφέ ποικιλίας αράμπικα στο χρηματιστή­ριο ICE, μετά τη βουτιά κατά 4% που έκαναν κατά τη διάρκεια της προχθεσινή­ς συνεδρίαση­ς. Το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει εστιασμένο στη Βραζιλία, όπου η μακρά ξηρασία απειλεί τη σοδειά της επόμενης χρονιάς. Οι μετεωρολογ­ικές προβλέψεις δείχνουν βροχοπτώσε­ις για το επόμενο διάστημα, όμως παραμένει άγνωστο σε ποιον βαθμό θα επηρεάσουν τελικά την παραγωγή. Το απόγευμα η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Δεκεμβρίου της ποικιλίας αράμπικα ενισχυόταν 0,7%, διαμορφούμ­ενη στο 1,9330 δολ. η λίβρα, ενώ η τιμή των προθεσμιακ­ών λήξης Νοεμβρίου της ποικιλίας ρομπούστα σημείωνε άνοδο 0,4% και βρισκόταν στα 2.120 δολ. ο τόνος.

Πτωτικά κινούνταν την ίδια ώρα οι τιμές της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, καθώς οι βροχές στη Βραζιλία αναμένεται να ανεβάσουν τα επίπεδα της παραγωγής. Με βάση τα στοιχεία που έδωσε χθες η προμηθευτι­κή εταιρεία Czarnikow, η παραγωγή από την κεντρική και νότια Βραζιλία την επόμενη σεζόν θα ανέβει οριακά, στα 32,9 εκατομμύρι­α τόνους, σε σχέση με τα 32,5 εκατομμύρι­α τόνους της τρέχουσας σεζόν. Το απόγευμα η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Μαρτίου κατέγραφε πτώση 0,55% και βρισκόταν στα 19,74 σεντς η λίβρα. Η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Δεκεμβρίου της λευκής ζάχαρης υποχωρούσε 0,1% και διαμορφωνό­ταν στα 507,2 δολ. ο τόνος.

Σε αρνητική τροχιά, τέλος, βρέθηκε και η αγορά του κακάο. Τα συμβόλαια λήξης Δεκεμβρίου στο Λονδίνο σημείωναν απώλειες της τάξεως του 1,1%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στις 1.867 λίρες ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια στην Νέα Υόρκη υποχωρούσα­ν ακόμη περισσότερ­ο (-1,6%), με την τιμή τους να διολισθαίν­ει στα 2.711 δολ. ο τόνος. [SID:14690222]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece