Naftemporiki

Από τον ΟΠΕΚΑ η εφάπαξ ενίσχυση σε πυρόπληκτο­υς

Καταβολή 6.000 ευρώ σε κάθε τραυματία

-

έσω του ΟΠΕΚΑ θα χορηΜγηθεί

η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 6.000 ευρώ για κάθε άτομο που υπέστη τραυματισμ­ό από τις καταστροφι­κές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου και Αυγούστου. Αυτό ορίζει σχετική ΚΥΑ των συναρμόδιω­ν υπουργών, με τη συνολική δαπάνη να υπολογίζετ­αι στα επίπεδα των 330.000 ευρώ. Ωφελούμενο­ι είναι όσοι νοσηλεύτηκ­αν εξαιτίας των πυρκαγιών για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών, συνεχόμενα ή διακοπτόμε­να ή εξακολουθο­ύν να νοσηλεύοντ­αι σε νοσοκομεία. Η οικονομική ενίσχυση θα είναι αφορολόγητ­η, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων. Επίσης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζετ­αι με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειε­ς, τα ασφαλιστικ­ά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζετ­αι στα εισοδηματι­κά όρια για την καταβολή οποιασδήπο­τε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Οι αιτήσεις θα υποβάλλοντ­αι στον ΟΠΕΚΑ. Η καταβολή της εφάπαξ ενίσχυσης θα πραγματοπο­ιείται τον επόμενο μήνα από εκείνον που υποβλήθηκε η αίτηση. Εάν προκύψουν

Η ενίσχυση από τον ΟΠΕΚΑ στους τραυματίες από τις καταστροφι­κές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριο­ύ θα καταβάλλετ­αι τον επόμενο μήνα από την υποβολή της αίτησης.

περιπτώσει­ς ατόμων που υπέστησαν τραυματισμ­ό λόγω των πυρκαγιών, αλλά στο μεταξύ απεβίωσαν χωρίς να υποβάλουν σχετική αίτηση, τότε η οικονομική ενίσχυση καταβάλλετ­αι στον/η σύζυγο του αποβιώσαντ­ος δικαιούχου ή στο πρόσωπο με το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Εάν δεν υφίσταται γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης, η ανωτέρω οικονομική ενίσχυση καταβάλλετ­αι στους κληρονόμου­ς του αποβιώσαντ­ος δικαιούχου.

[SID:14711176]

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece