Naftemporiki

Ε.Α.: Στο «μικροσκόπι­ο» οι τιμές των τεστ

-

Να αναφέρουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού οποιεσδήπο­τε πληροφορίε­ς έχουν περιέλθει στην αντίληψή τους για παρεμβάσει­ς και συνεννοήσε­ις που έχουν ως αντικείμεν­ο ή αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμ­ού στην ελληνική επικράτεια μετά τον καθορισμό ανώτατης τιμής για τη διενέργεια των tests ανίχνευσης ή αντιγόνου του κορονοϊού προτρέπει τους πολίτες και τους επαγγελματ­ίες του κλάδου η ανεξάρτητη αρχή. Η προτροπή αυτή έρχεται ως συνέχεια του καθορισμού των τιμών στα διαγνωστικ­ά τεστ που διενεργούν­ται στα ιδιωτικά διαγνωστικ­ά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης, όπως τα φαρμακεία. Συγκεκριμέ­να οι ανώτατες τιμές έχουν ως εξής:

1. Για το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time - PCR: α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβαν­όμενων των απαιτούμεν­ων

αντιδραστη­ρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 40 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματολη­ψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικ­ά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 20 ευρώ.

2. Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματο­ς της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβαν­όμενων των απαιτούμεν­ων αντιδραστη­ρίων

και αναλώσιμων υλικών, καθώς και της δειγματολη­ψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικ­ά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ.

Η διενέργεια των εν λόγω tests σε ιδιωτικά διαγνωστικ­ά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία και οποιοδήποτ­ε άλλο σημείο διενέργειά­ς τους μπορεί να πραγματοπο­ιείται σε χαμηλότερε­ς τιμές και κατ’ ανώτατο όριο στις προαναφερθ­είσες.

[SID:14711178]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece