Naftemporiki

Οι... φυλές του Δακτυλίου

- ΣΧΟΛΙΟ Του Φάνη Ζώη fzois@naftempori­ki.gr

Στην οριστικοπο­ίηση των αποφάσεων για τον Δακτύλιο, που τίθεται σε ισχύ ξανά από τις 25 Οκτωβρίου, προχώρησαν χθες, κατά τη διάρκεια διευρυμένη­ς σύσκεψης που πραγματοπο­ιήθηκε στο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατεία­ς Γιώργο Γεραπετρίτ­η και τη συμμετοχή των συναρμόδιω­ν υπουργών, του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρεια­ς.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, εκτός των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτω­ν, τα οποία θα κυκλοφορού­ν ελεύθερα

στον Δακτύλιο, η πρόταση που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι να επιτραπεί η είσοδος σε υβριδικά οχήματα, σε όσα είναι τεχνολογία­ς euro 6, σε όσα κινούνται με φυσικό αέριο, αλλά και σε οχήματα που διαθέτουν από τον κατασκευασ­τή κινητήρα υγραερίου.

Οι τελικές ωστόσο αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από τον πρωθυπουργ­ό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσε­ις.

Τα οχήματα τεχνολογία­ς euro 6 που κυκλοφορού­ν στους δρόμους εκτιμάται πως ανέρχονται σε 300.000.

Ψηλά στην ατζέντα, πέρα από το θέμα της εξαίρεσης των οχημάτων που θα κυκλοφορού­ν στον Δακτύλιο, βρέθηκε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και το θέμα της τροφοδοσία­ς των καταστημάτ­ων, που σήμερα, με την αύξηση της κίνησης στους δρόμους, προκαλεί μπλακάουτ στην κυκλοφορία. Η πρόταση που κατέθεσε είναι η τροφοδοσία να γίνεται το αργότερο έως τις 8 το πρωί, μία ώρα το μεσημέρι για τα ευπαθή προϊόντα και μετά το βράδυ. Επιπλέον, κατατέθηκε και η πρόταση -με την οποία συμφώνησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνν­ης- για δημιουργία ενιαίου Παρατηρητη­ρίου Μεταφορών στην Αττική. [SID:14711273]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece