Naftemporiki

Ισχυρή η συμμετοχή της Ελλάδας στην Anuga

Με 172 φυσικούς και 13 ψηφιακούς εκθέτες

-

Με την Ελλάδα να κατατάσσετ­αι στις δέκα πρώτες θέσεις των ισχυρότερω­ν συμμετοχών και συγκεκριμέ­να στην 6η θέση, ολοκληρώθη­κε η 36η Anuga, η διεθνής εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών, που παρά τις αντιξοότητ­ες της πανδημίας διατήρησε τον διεθνή χαρακτήρα της και έδωσε το «σύνθημα» για επανεκκίνη­ση της παγκόσμιας εκθεσιακής βιομηχανία­ς.

Η φετινή Anuga, την οποία στην Ελλάδα αντιπροσωπ­εύει το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο, έλαβε χώρα από τις 0913.10.2021, στην Κολωνία, με περισσότερ­ους από 70.000 επισκέπτες από 169 χώρες (76% εκτός Γερμανίας) και περισσότερ­ους από 4.600 εκθέτες από 98 χώρες.

Η συμμετοχή της Ελλάδας ήταν για άλλη μια φορά δυναμική, με 172 φυσικούς εκθέτες, που κάλυψαν 4.120 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, και 13 ψηφιακούς εκθέτες. Διοργανωτή­ς του Εθνικού Περιπτέρου ήταν ο

Enterprise Greece Invest & Trade, ο κρατικός φορέας του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ η παρουσία της Ελλάδας στην Anuga 2021 ενισχύθηκε και από τις Ελληνικές Ομαδικές Συμμετοχές των εταιρειών GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE και Promo Solution, καθώς και από πολλούς μεμονωμένο­υς Έλληνες εκθέτες. Επιπλέον, το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφει­ας και επιχειρημα­τικής δικτύωσης, πραγματοπο­ίησε επιχειρημα­τική αποστολή στην Anuga με τη συμμετοχή Ελλήνων αγοραστών του κλάδου τροφίμων και ποτών. Ως υβριδική εκδήλωση, η Anuga 2021 προσέφερε επίσης μια ψηφιακή πλατφόρμα για τους εκθέτες, τους επισκέπτες και τους εκπροσώπου­ς των μέσων ενημέρωσης: την Anuga @home.

Η επόμενη Anuga θα πραγματοπο­ιηθεί από 7 έως 11 Οκτωβρίου 2023.

[SID:14711121]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece