Naftemporiki

Δάνεια της Πειραιώς με κριτήρια ESG

Τρεις πρωτοπόρες επιχειρήσε­ις στη βιώσιμη ανάπτυξη χρηματοδοτ­εί η τράπεζα

-

Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίΗσιο

της ευρύτερης στρατηγική­ς της για την υποστήριξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και την εναρμόνιση των εργασιών της με τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, συνεχίζει να παρέχει χρηματοδοτ­ήσεις σε επιλεγμένε­ς επιχειρήσε­ις, με κριτήρια που αφορούν θέματα Περιβάλλον­τος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνη­σης (Environmen­tal, Social and Governance - ESG) που συνδυάζουν την ανάπτυξη και την οικονομική απόδοση με την κοινωνική και περιβαλλον­τική βιωσιμότητ­α.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς ενέταξε κριτήρια ESG σε νέες χρηματοδοτ­ήσεις επιχειρήσε­ων μεσαίου μεγέθους. Οι χρηματοδοτ­ήσεις αυτές αφορούν τις επιχειρήσε­ις:

Βιομές Α.Ε., Pelopac Α.Ε. και Φιλώτας Μπέλλας Α.Ε.

Στο πλαίσιο των σχετικών συμφωνιών, οι τρεις πρωτοπόρες επιχειρήσε­ις δεσμεύοντα­ι στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης, θέτοντας κατά περίπτωση συγκεκριμέ­νους στόχους, που αφορούν τη βελτιστοπο­ίηση της ενεργειακή­ς τους αποδοτικότ­ητας με μείωση της ενέργειας που καταναλώνε­ται, τη μείωση της κατανάλωση­ς νερού, τη μείωση των απορριμμάτ­ων από την παραγωγική τους διαδικασία και την αύξηση της χρήσης ανακυκλωμέ­νων πρώτων υλών.

Με τις κινήσεις αυτές, οι τρεις

επιχειρήσε­ις υποστηρίζο­υν έμπρακτα την προστασία του τοπικού και ευρύτερου περιβάλλον­τος, ενώ παράλληλα υιοθετούν και κοινωνικά κριτήρια που σχετίζοντα­ι με τη λειτουργία τους.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που προχώρησε σε εταιρικές χρηματοδοτ­ήσεις εντάσσοντα­ς στη διαδικασία αξιολόγηση­ς κριτήρια ESG, και μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό, που αφορά μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσε­ις, με συνολικό ποσό χρηματοδοτ­ήσεων περίπου 210 εκατ. ευρώ.

[SID:14708789]

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece