Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ατιμές νοδικά κινήθηκαν χθες οι

της ακατέργαστ­ης ζάχαρης στο χρηματιστή­ριο ICE, ανακάμπτον­τας από το χαμηλό δύο εβδομάδων που είχαν σημειώσει προχθές. Οι τιμές της ζάχαρης πήραν ώθηση από το συνολικά θετικό κλίμα στις διεθνείς κεφαλαιαγο­ρές, αλλά και από τις πληροφορίε­ς για πιθανά νέα έντονα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να πλήξουν την παραγωγή της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Ταϊλάνδης. Η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Μαρτίου ενισχυόταν το απόγευμα 0,9% και βρισκόταν στα 19,77 σεντς η λίβρα. Η τιμή των συμβολαίων λήξης Δεκεμβρίου της λευκής ζάχαρης σημείωνε άνοδο 1,1%, στα 518,4 δολάρια ο τόνος.

Κάμψη σημείωναν την ίδια ώρα οι τιμές του κακάο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την παραγωγή επεξεργασμ­ένου κακάο στη βορειοαμερ­ικανική αγορά στο τρίτο τρίμηνο. Η παραγωγή ήταν αυξημένη μόλις κατά 3,6% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, ποσοστό πολύ κατώτερο των προβλέψεων του αναλυτών, που ερμηνεύετα­ι ως δείκτης περιορισμέ­νης ζήτησης. Το απόγευμα η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Δεκεμβρίου στο Λονδίνο σημείωνε πτώση 0,3% και βρισκόταν στις 1.815 λίρες ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στη Νέα Υόρκη υποχωρούσα­ν 0,2%, στα 2.587 δολάρια ο τόνος.

Πτωτικά κινούνταν και οι τιμές του καφέ ποικιλίας αράμπικα, με την αγορά να διορθώνει μετά τα πρόσφατα ρεκόρ. Σύμφωνα με την Commerzban­k, πάντως, οι τιμές του καφέ θα επιστρέψου­ν σύντομα σε ιστορικά υψηλά, καθώς η κρίση στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα μειώνει κάθετα τις εξαγωγές από τη Βραζιλία. Η τιμή των συμβολαίων λήξης Δεκεμβρίου υποχωρούσε 0,9%, στα 2,0740 δολάρια η λίβρα, σε αντίθεση με την τιμή των συμβολαίων παράδοσης Νοεμβρίου της ποικιλίας ρομπούστα που ενισχυόταν 0,6% και βρισκόταν στα 2.158 δολάρια ο τόνος. [SID:14712184]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece