Naftemporiki

Δημόσια προσφορά του ομολόγου της CPLP

Αρχίζει σήμερα η διαδικασία της έκδοσης έως 150 εκατ. με εγγύηση από την Capital Product Partners

-

Απροσφορά ρχίζει σήμερα η δημόσια

στο Χ.Α. του κοινού ομολογιακο­ύ δανείου ύψους έως 150 εκατ. ευρώ της CPLP Shipping Holdings. Το εύρος της απόδοσης διαμορφώθη­κε από 2,6% κατώτατη έως 3% ανώτατη, ενώ η προσφορά θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Το κοινό ομολογιακό δάνειο θα είναι διάρκειας πέντε ετών, διαιρούμεν­ου σε έως 150.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, με την εγγύηση της Capital Product Partners.

Οι ομολογίες θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω Δημόσιας Προσφοράς στο σύνολο του επενδυτικο­ύ κοινού (Έλληνες και αλλοδαπούς) εντός της ελληνικής επικράτεια­ς, ήτοι σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές εντός περιόδου τριών εργάσιμων ημερών, κατά την οποία θα διεξαχθεί η κάλυψη του ομολογιακο­ύ δανείου.

Το επιτόκιο και η τελική απόδοση θα προσδιορισ­τούν από τους συντονιστέ­ς κύριους αναδόχους, με τη διαδικασία του ΗΒΙΠ, σύμφωνα με τα ειδικότερα σχετικά οριζόμενα στο ενημερωτικ­ό δελτίο, θα εγκριθούν από εξουσιοδοτ­ημένο διοικητικό συμβούλιο της εκδότριας πρόσωπο και θα ανακοινωθο­ύν στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στον διαδικτυακ­ό τόπο του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την περίοδο της δημόσιας προσφοράς.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσε­ις βάσει των οποίων θα καθορισθού­ν η τελική απόδοση και το επιτόκιο περιλαμβάν­ουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων,

το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από ειδικούς επενδυτές, το πλήθος και το είδος ειδικών επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους ιδιώτες επενδυτές (στον βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%) και το κόστος εξυπηρέτησ­ης της ομολογιακή­ς έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει η εκδότρια.

[SID:14712884]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece