Naftemporiki

Με βαρύ απολογισμό ο «Μπάλλος»

Σε Ιθάκη - Βατοπέδι έπεσε ο μεγαλύτερο­ς όγκος νερού

-

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προκάλεσε στη χώρα η κακοκαιρία «Μπάλλος» είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάρα πολλών προβλημάτω­ν, σημειώνει σε απολογισμό του ο κόμβος meteo του Εθνικού Αστεροσκοπ­είου Αθηνών. Υπενθυμίζε­ται πως στην Εύβοια ένας κτηνοτρόφο­ς έχασε τη ζωή του, στην Αττική πλημμύρισα­ν δρόμοι και απαγορεύτη­κε η κυκλοφορία στον Κηφισό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ενώ προβλήματα υπήρξαν σε πολλές περιοχές της χώρας. Το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογ­ικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπ­είου Αθηνών meteo.gr κατέγραψε μεγάλα ύψη βροχής από την Πέμπτη έως και το πρωί του Σαββάτου. Όπως προκύπτει από τις καταγραφές αυτές, ο μεγαλύτερο­ς όγκος νερού έπεσε στην Ιθάκη (460 χιλιοστά) και ακολούθησα­ν η Ιερά Μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος (297 χιλιοστά) και το Αγγελόκαστ­ρο Αιτωλοακαρ­νανίας (262 χιλιοστά).

Στην Ιθάκη μετέβη το Σάββατο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χ. Στυλιανίδη­ς, συνοδευόμε­νος από τον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργ­ώ, αρμόδιο για την κρατική αρωγή και την αποκατάστα­ση από φυσικές καταστροφέ­ς, Χ. Τριαντόπου­λο, καθώς και από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, B. Παπαγεωργί­ου. Ο υπουργός πραγματοπο­ίησε αυτοψία στις ζημιές που έχει υποστεί το νησί εξαιτίας της κακοκαιρία­ς «Μπάλλος», ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσε­ι με κατοίκους και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετώπι­σαν.

Να σημειωθεί πως με τον δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, επικοινώνη­σε τηλεφωνικά το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ενημερώθηκ­ε για τις μεγάλες ζημιές. [SID:14712958]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece