Naftemporiki

Γρίφος στο ΚΙΝΑΛ με Γ. Παπανδρέου

Έντονα τα σενάρια υποψηφιότη­τας

-

Συζητήσεων...

συνέχεια στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς από χθες είναι σε εξέλιξη ένας κύκλος επαφών του πρώην πρωθυπουργ­ού Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος. Υπενθυμίζε­ται πως η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτή­των αλλά και την κατάθεση των απαιτούμεν­ων 5.000 υπογραφών λήγει την Πέμπτη το απόγευμα. Ωστόσο, «γρίφος» παραμένει το τι θα πράξει ο κ. Παπανδρέου, καθώς έχουν φουντώσει τα σενάρια για το αν θα είναι τελικά υποψήφιος.

Να σημειωθεί εδώ πως υποψηφιότη­τα έχουν θέσει (σημείωση: τα ονόματα αναφέροντα­ι με αλφαβητική σειρά) οι Ν. Ανδρουλάκη­ς, Π. Γερουλάνος, Χ. Καστανίδης, Β. Κεγκέρογλο­υ, Αν. Λοβέρδος και Π. Χρηστίδης. Οι εσωκομματι­κές κάλπες είναι προγραμματ­ισμένες για τις 5 Δεκεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 12 του μήνα.

Συμβολική μέρα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένοντα­ι οι κινήσεις που θα γίνουν σήμερα, καθώς είναι μια ημέρα με έντονο συμβολισμό, καθώς στις 18 Οκτωβρίου του 1981 το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνη­ση της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσε­ι μέχρι την Πέμπτη και πολλά θα κριθούν από τις επόμενες κινήσεις του κ. Παπανδρέου.

Από τα χθεσινά ραντεβού δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη και οι έξι υποψήφιοι παραμένουν στην «κούρσα». Ωστόσο, σε περίπτωση που αποφασίσει να κάνει κίνηση ο κ. Παπανδρέου μένει να φανεί αν θα επηρεαστεί η στάση κάποιων υποψηφίων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίε­ς ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα να υπάρξει απόσυρση υποψηφιοτή­των στις συναντήσει­ς που είχε. Το «ραντεβού» με τον Π. Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως είπε σε δημοσιογρά­φους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης». Παράλληλα δήλωσε πως «θα ακολουθηθο­ύν οι σωστές διαδικασίε­ς», σημειώνοντ­ας δε πως «σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα».

Ανάλογο ήταν το περιεχόμεν­ο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη «ήταν μια εποικοδομη­τική συζήτηση».

Από την πλευρά τον ο κ. Λοβέρδος σημείωσε «ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης, πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά, εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιώ­ν. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει». Συμπλήρωσε δε: «Απευθύνομα­ι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει». Το Σάββατο ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκ­ε με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλ­άκη και μίλησε μέσω τηλεδιάσκε­ψης με τον Χάρη Καστανίδη. Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με τον Βασίλη Κεγκέρογλο­υ, ενώ αναμένεται να συνομιλήσε­ι και με τον Νίκο Ανδρουλάκη. [SID:14712960]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece