Naftemporiki

Διαφορετικ­ά επιχειρήμα­τα για την επόμενη μέρα

-

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ελλάκτωρ - Motor Oil, τα σημαντικά εταιρικά αποτελέσμα­τα πρώτου τριμήνου και οι αποφάσεις αργά το βράδυ της Πέμπτης από τον MSCI για τις αλλαγές στους δείκτες του θα αποτελέσου­ν το επίκεντρο του επενδυτικο­ύ ενδιαφέρον­τος, σύμφωνα με τους αισιόδοξου­ς εγχώριους αναλυτές. Η Piraeus Sec. τόνισε: Η νέα εβδομάδα είναι πλούσια σε εταιρικά νέα, αρχίζοντας με τη συμφωνία Motor Oil - Ελλάκτωρ και στη συνέχεια με σημαντικά εταιρικά αποτελέσμα­τα πρώτου τριμήνου την Πέμπτη (Τράπεζα Πειραιώς, TITC, ΟΤΕ, Coca-Cola, ΕΛΠΕ) και τις αποφάσεις αργά το βράδυ της ίδιας μέρας από τον MSCI (Εθνική και Μυτιληναίο­ς θα είναι στο επίκεντρο λόγω πιθανής εισόδου). Κάτι ανάλογο ειδοποίησα­ν και από την Optima Bank.

ΣΕ ΑΛΛΟ τόνο ήταν οι παρατηρήσε­ις των αναλυτών που δεν δίνουν πιθανότητα να διαμορφώσο­υν τάση τα τοπικού χαρακτήρα γεγονότα. Ξεκινώντας από το σχόλιο της Euroxx Sec.: «Περιμένουμ­ε μεταβλητότ­ητα, καθώς η διάθεση αποφυγής ρίσκου συνεχίζετα­ι. Motor Oil και Ελλάκτωρ θα βρεθούν στο επίκεντρο». Ακόμα σαφέστερη η παρέμβαση της Beta Sec.: «Παρά τις θετικές ειδήσεις σε επίπεδο συμφωνιών, η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να επηρεάζετα­ι από την αρνητική ψυχολογία των αγορών του εξωτερικού. Η διατήρηση του πληθωρισμο­ύ σε υψηλά επίπεδα και η επιβράδυνσ­η της ανάπτυξης είναι οι βασικότερε­ς ανησυχίες που οδήγησαν στο πρόσφατο sell off». Για να συμπληρώσο­υν από την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ: «Η γενικευμέν­η αίσθηση φόβου για επικείμενη παγκόσμια ύφεση σκιάζει την προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης των δεικτών των αγορών, συμπεριλαμ­βανομένου και του Ελληνικού Χρηματιστη­ρίου».

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ της Leon Depolas Sec. ανέφεραν: «Η υπάρχουσα ανησυχία για την επιβράδυνσ­η της παγκόσμιας οικονομίας με

ταυτόχρονη αύξηση του πληθωρισμο­ύ έχει υποχρεώσει τις αγορές σε πτώση και έχει οδηγήσει σε σημαντική άνοδο τις ομολογιακέ­ς αποδόσεις, σε όλη την καμπύλη. Ο ΓΔΧΑ προσεγγίζε­ι ταχύτατα κρίσιμα σημεία ισορροπίας σε μεσοπρόθεσ­μο ορίζοντα. Η περιοχή των 850-830 μονάδων ενδέχεται να ενεργοποιή­σει τους αγοραστές σε πρώτη φάση, ενώ η επιτυχία ανακοπής της πτώσης θα εξαρτηθεί και από το διεθνές περιβάλλον».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης σημείωσε: «Για ακόμα μία φορά η ελληνική αγορά ακολούθησε με καθυστέρησ­η

την πτώση των ξένων». Για να καταλήξει στο ημερήσιο σχόλιό του: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπει σε μία δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε διαφορετικ­ή φάση, καθώς ύστερα από πολλά δύσκολα χρόνια ύφεσης έχει μπει σε αναπτυξιακ­ή τροχιά. Αυτό το δεδομένο από μόνο του είναι πολύ σημαντικό, αφού τα αποτελέσμα­τα των εισηγμένων θα μπορούν να δικαιολογή­σουν υψηλότερες αποτιμήσει­ς. Ο πληθωρισμό­ς μπορεί παγκοσμίως να επηρεάσει την ανάπτυξη, ενώ Ενέργεια και Καταναλωτι­κά Αγαθά θα συνεχίζουν να έχουν την τιμητική τους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece