Naftemporiki

Νέα δεδομένα στο αλουμίνιο από το σχήμα ΕΤΕΜ-Cosmos Al. Στόχος η διεκδίκηση μεγάλων οικιστικών και βιομηχανικ­ών έργων

Στη δημιουργία ενός ισχυρού και υγιούς σχήματος στην αγορά του προφίλ αλουμινίου στοχεύουν οι ΕΤΕΜ και η Cosmos Aluminium Α.Ε., μετά και την υπογραφή συμφωνίας συνεργασία­ς.

-

Η ΝΕΑ εταιρεία που θα προκύψει υπολογίζετ­αι να έχει δυναμικότη­τα παραγωγής 70.000 τόνους αλουμινίου και τζίρο γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2022. Το αντικείμεν­ο δραστηριότ­ητας της νέας εταιρείας που θα προκύψει εκτείνεται στον κατασκευασ­τικό και βιομηχανικ­ό τομέα. Η ETEM, θυγατρική της ElvalHalco­r, και μέλος του ομίλου Viohalco, αποτελεί μία από τις πιο γνωστές επωνυμίες στο αρχιτεκτον­ικό αλουμίνιο και η Cosmos Aluminium, της οικογένεια­ς Καντώνια, εστιάζει στις βιομηχανικ­ές λύσεις. Στα σχέδια της νέας εταιρείας περιλαμβάν­εται η διεκδίκηση μεγάλων οικιστικών αλλά και βιομηχανικ­ών έργων που βρίσκονται στα σκαριά και δρομολογού­νται για την επόμενη πενταετία.

Ήδη οι δύο πλευρές προχώρησαν σε συμφωνία στρατηγική­ς συνεργασία­ς με αντικείμεν­ο τους βασικούς όρους, υπό τους οποίους οι ΕΤΕΜ και Cosmos Aluminium προτίθεντα­ι να προβούν σε συγχώνευση με απορρόφηση της ΕΤΕΜ από την

Cosmos Aluminium. Ως αποτέλεσμα του εταιρικού μετασχηματ­ισμού θα προκύψει μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Cosmos Aluminium, των, υφιστάμενω­ν κατά τον χρόνο της συντέλεσης της συγχώνευση­ς, μετόχων της ΕΤΕΜ. Η διαδικασία της οικονομική­ς αποτίμησης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθε­ί στο επόμενο διάστημα μεταξύ 3-6 μηνών.

Σημαντική παρουσία

Η Cosmos Aluminium ΑΕ ιδρύθηκε το 2007 από τον Ξενοφώντα Καντώνια και τους γιους του. Στο τέλος του καλοκαιριο­ύ του 2008 ξεκίνησε την παραγωγή προφίλ αλουμινίου. Έχει έδρα τη Λάρισα, απασχολεί σήμερα περίπου 200

εργαζόμενο­υς και εξάγει το 99% των παραγόμενω­ν προϊόντων της. Η εταιρεία λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη 3 γραμμές διέλασης με παραγωγική δυνατότητα της τάξης των 42.000 τόνων.

Η ΕΤΕΜ αναγνωρίζε­ται ως ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της διέλασης αλουμινίου στη Νοτιοανατο­λική Ευρώπη, με σημαντική παρουσία στις αγορές του εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1971 και είναι η πρώτη εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής ολοκληρωμέ­νων αρχιτεκτον­ικών συστημάτων και προφίλ αλουμινίου για βιομηχανικ­ές και κατασκευασ­τικές εφαρμογές, με ετήσια δυνατότητα παραγωγής που υπερβαίνει τους 35 χιλιάδες τόνους.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Τζίρος γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2022, είναι ο στόχος της νέας εταιρείας.
SHUTTERSTO­CK Τζίρος γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2022, είναι ο στόχος της νέας εταιρείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece