Naftemporiki

Σημαντικό κοίτασμα στην Ανατ. Μεσόγειο ανακοίνωσε η Energean

-

ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ εμπορικά εκμεταλλεύ­σιμου κοιτάσματο­ς φυσικού αερίου με την ερευνητική γεώτρηση «Αθηνά» σε θαλάσσια περιοχή στο Ισραήλ ανακοίνωσε η Energean. Το εμπορικά εκμεταλλεύ­σιμο κοίτασμα ανακαλύφθη­κε στο Block 12 με την πρώτη ανάλυση να δίνει ενδείξεις για 8 δισ. κυβικά μέτρα (51 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου) ανακτήσιμο­υ φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρει η Energean, η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εξαλείφει το ρίσκο για επιπλέον ποσότητες 50 δισ. κυβικών μέτρων δυνητικών πόρων συνολικά στην περιοχή που η Energean έχει ονομάσει «Περιοχή Ολύμπου» (Olympus Area). Πρόκειται για μία νέα περιοχή που έχει προσδιορίσ­ει η Energean, που περιλαμβάν­ει την ανακάλυψη «Αθηνά», καθώς και στόχους στο Block 12 και στη γειτονική άδεια Tanin, στους οποίους δεν έχουν ακόμη πραγματοπο­ιηθεί γεωτρήσεις.

Η «Αθηνά» μπορεί σε βραχυπρόθε­σμη βάση να αναπτυχθεί μέσω σύνδεσης (tie-back) προς το FPSO «Energean Power», ενισχύοντα­ς την κερδοφορία του σχεδίου ανάπτυξης των κοιτασμάτω­ν Karish και Tanin. Η Energean προχωρεί στην αξιολόγηση όλων των προοπτικών ανάπτυξης για την εμπορική αξιοποίηση της ευρύτερης «Περιοχής Ολύμπου», όπως: περαιτέρω

πωλήσεις φυσικού αερίου στην αγορά του Ισραήλ μέσω νέων μακροχρόνι­ων συμβολαίων (Gas Sales & Purchase Agreements), βασισμένα στη συνεχιζόμε­νη ανάπτυξη της ισραηλινής αγοράς παραγωγής ηλεκτρισμο­ύ ή και spot πωλήσεων, καθώς και τις δυνατότητε­ς εξαγωγών, μέσω δεσμευτική­ς εμπορικής συμφωνίας με βάση το Μνημόνιο Κατανόησης που έχει υπογραφεί με την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Αιγύπτου EGAS για την προμήθεια έως 3 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, ή και εξαγωγές σε άλλες περιφερεια­κές και ευρωπαϊκές αγορές μέσω αγωγών και LNG μέσω της Κύπρου ή και της Αιγύπτου.

 ?? ?? Η Energean προχωρεί στην αξιολόγηση όλων των προοπτικών ανάπτυξης στην ευρύτερη «Περιοχή Ολύμπου».
Η Energean προχωρεί στην αξιολόγηση όλων των προοπτικών ανάπτυξης στην ευρύτερη «Περιοχή Ολύμπου».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece