Naftemporiki

«Ελλάδα 2.0.»: Έργο 50 εκατ. στις Uni Systems, PwC, Real Consulting

Υπεγράφη το έργο Gov-ERP ύψους 50 εκατ. ευρώ μεταξύ της ΚτΠ και των Uni Systems - PwC - Real Consulting.

-

ΜΕ ΕΝΑ εμβληματικ­ό έργο ύψους 50 εκατ. ευρώ ξεκινά η υλοποίηση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0.» που φιλοδοξεί να φέρει νέα δεδομένα στην αποτίμηση της δημοσιονομ­ικής κατάστασης της χώρας.

Πρόκειται για το Gov-ERP «Μεταρρύθμι­ση του Δημοσιονομ­ικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση»

που θα παρέχει, μεταξύ άλλων, ακριβή καταγραφή των χρηματοοικ­ονομικών δεδομένων της Κεντρικής Διοίκησης και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, σε πραγματικό χρόνο. H σύμβασηπλα­ίσιο υπεγράφη από τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορία­ς (ΚτΠ) Σ. Ασθενίδη και τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της Uni Systems Γ. Λουμάκη, ως εκπροσώπου της αναδόχου Ένωσης Εταιρειών «Uni Systems - PwC - Real Consulting». Το έργο υλοποιείτα­ι με τη μορφή συμφωνίας-πλαίσιο διάρκειας τεσσάρων

ετών. Σύμφωνα με την ένωση των εταιρειών «Uni Systems - PwC - Real Consulting», είναι από τα πρώτα έργα που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης, τίθεται υπό υλοποίηση έναν χρόνο μετά την προκήρυξή του, με σκοπό την ανάπτυξη ενός σημαντικού εργαλείου που θα εξυπηρετεί τη χάραξη της οικονομική­ς πολιτικής της χώρας, καθώς θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο την ακριβή και εύλογη απεικόνιση της χρηματοοικ­ονομικής κατάστασης της Κεντρικής Διοίκησης, αλλά και του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης

και της περιουσιακ­ής διάρθρωσής τους.

Αντικείμεν­ο του έργου

Στο αντικείμεν­ο του έργου περιλαμβάν­ονται η εκπόνηση επιχειρησι­ακών μελετών για την τυποποίηση του μοντέλου λειτουργία­ς της χρηματοοικ­ονομικής και δημοσιονομ­ικής διαχείριση­ς σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την υποστήριξη του προς υλοποίηση νέου πληροφορια­κού συστήματος Gov-ERP.

Επίσης περιλαμβάν­ονται η υλοποίηση του νέου Πληροφορια­κού Συστήματος Δημοσιονομ­ικής Διαχείριση­ς της Κεντρικής Διοίκησης Gov-ERP, η επέκταση του μηχανισμού συλλογής και παρακολούθ­ησης δημοσιονομ­ικών και χρηματοοικ­ονομικών στοιχείων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, η προμήθεια των αδειών χρήσης και η διάθεση των υποδομών που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση και πλήρη λειτουργία του Gov-ERP και η παροχή υπηρεσιών που άπτονται της υλοποίησης, μετάβασης σε παραγωγική λειτουργία και υποστήριξη­ς του Gov-ERP.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece