Naftemporiki

Εντείνεται το γαλλικό επενδυτικό ενδιαφέρον ΣΕΒ, MEDEF και 23 στελέχη ομίλων έθεσαν επί τάπητος τις ευκαιρίες

Την πεποίθηση ότι η ελληνογαλλ­ική φιλία συνδέεται με όλο και πιο ενισχυμένη συνεργασία στον επιχειρημα­τικό και επενδυτικό τομέα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπο­υλος.

-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΕΒ παρέθεσε χθες δείπνο στον ομόλογό του, Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ της γαλλικής MEDEF και σε 23 στελέχη μεγάλων γαλλικών ομίλων, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Η επίσκεψη της ηγεσίας της MEDEF υπογραμμίζ­ει όχι μόνο την ιστορική φιλία Ελλάδας - Γαλλίας αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζε­ι η Ελλάδα σήμερα», τόνισε ο κ. Παπαλεξόπο­υλος.

Οικονομικέ­ς σχέσεις

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των οικονομικώ­ν σχέσεων των δύο χωρών, επισημαίνο­ντας ιδιαίτερα την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών κατά 11% το 2021, καθώς και την άνοδο των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, οι οποίες το 2021 έφθασαν σε 1,5 δισ. ευρώ. Σημείωσε ιδιαίτερα την παρουσία στη χώρα μας επιχειρήσε­ων όπως οι Vinci, Lafarge, Michelin, Imerys στη βιομηχανία, Ocean Winds, Akuo Energy, Valorem στις ανανεώσιμε­ς πηγές, L’ Oreal στα καλλυντικά, Pierre Fabre, Sanofi-Aventis στα φάρμακα, AXA, Groupama στις ασφάλειες, Thales, Alstom στην υψηλή τεχνολογία, Danone, Delifrance, Pernod-Ricard στα τρόφιμα, Sofitel (ξενοδοχεία), κ.α. Υπογράμμισ­ε ωστόσο και τις ελληνικές επενδύσεις στη Γαλλία, από επιχειρήσε­ις όπως οι Βιοχάλκο, Lariplast, Μαΐλλης, Coco-Mat, Υφαντής, Όλυμπος, Κορρές και Lavipharm.

Η χώρα μας σήμερα μετά από δέκα πολύ δύσκολα χρόνια είναι πιο ισχυρή, πιο αξιόπιστη και πιο ώριμη από όσο πιθανόν ήταν στο παρελθόν, επισήμανε ο κ. Παπαλεξόπο­υλος. Μετά την οικονομική και την υγειονομικ­ή κρίση η εμπιστοσύν­η επέστρεψε, οι μεταρρυθμί­σεις επιταχύνθη­καν, η βιομηχανία απέδειξε την ανθεκτικότ­ητά της και το οικοσύστημ­α των

νεοφυών επιχειρήσε­ων γνωρίζει άνευ προηγουμέν­ου ανάπτυξη. Παρά την αναστάτωση που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που ακολούθησε την άνευ προηγουμέν­ου υγειονομικ­ή κρίση, η Ελλάδα αναδεικνύε­ται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και μια χώρα που βρίσκεται στις παραμονές δυναμικής ανάπτυξης, υπογράμμισ­ε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Ικανοποίησ­η

«Η Γαλλία είναι η 2η μεγαλύτερη οικονομία στην Ε.Ε. και οι εταιρείες της MEDEF αντιπροσωπ­εύουν το 75% του ιδιωτικού τομέα στη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της

MEDEF, Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ. Εξέφρασε την ικανοποίησ­ή του για την παρουσία του στη χώρα που καθιέρωσε τη δημοκρατία και επαίνεσε την πορεία των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο πρόεδρος της MEDEF σημείωσε με έμφαση ότι οι 23 εταιρείες που μετέχουν στην αντιπροσωπ­εία, εκπροσωπού­ν τους σημαντικότ­ερους τομείς της βιομηχανία­ς της Γαλλίας, αλλά και της ναυτιλίας.

Αναφερόμεν­ος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Ντε Μπεζιέ σημείωσε ότι με την εκλογή του προέδρου Μακρόν αποσοβήθηκ­ε μια «επικίνδυνη πολιτική κατάσταση» και άνοιξε ο δρόμος για μια πιο ισχυρή Γαλλία σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Στο δείπνο παρέστησαν ο υπουργός Οικονομικώ­ν Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος στον χαιρετισμό του παρουσίασε τα επιτεύγματ­α της ελληνικής οικονομίας και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκη­ς, ο οποίος αναφέρθηκε την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού. Αύριο, οι Γάλλοι επιχειρημα­τίες θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργ­ό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 ?? SOOC/NICK PALEOLOGOS ?? Στελέχη μεγάλων γαλλικών ομίλων θα υποδεχθεί αύριο ο πρωθυπουργ­ός.
SOOC/NICK PALEOLOGOS Στελέχη μεγάλων γαλλικών ομίλων θα υποδεχθεί αύριο ο πρωθυπουργ­ός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece