Naftemporiki

Γαλλοϊσπαν­ική «μάχη» για Εμπαπέ

Η Παρί, η Ρεάλ, το Μουντιάλ στο Κατάρ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ του Κιλιάν Εμπαπέ, πλέον, δεν είναι απλά ένα αθλητικό θέμα. Το συμβόλαιο του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν λήγει στις 30 Ιουνίου και η πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση των δικαιωμάτω­ν του 23χρονου άσου γίνεται ολοένα και πιο επίμονη.

Ο σύλλογος του Φλορεντίνο Πέρεθ θα πρέπει να ξεπεράσει την οικονομική δύναμη του εμίρη του Κατάρ που ελέγχει την Παρί Σεν Ζερμέν, του Ταμίν Μπιν Χαμάντ Αλ Τανί, ενώ θα πρέπει επίσης να διαχειριστ­εί την παρέμβαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πιέζει για να μείνει ο Εμπαπέ στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι Καταριανοί θέλουν ο Γάλλος επιθετικός να υπερασπιστ­εί στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ ως παίκτης της Παρί τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε το 2018 στη Ρωσία. Ο Μακρόν από την πλευρά του, θα ήθελε να τον προάγει ως σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού του 2024 και σύμβολο του έθνους, μιας νέας φιλόξενης, πολυεθνική­ς, ανοιχτής και σύγχρονης Γαλλίας.

Τις τελευταίες ημέρες η εφημερίδα «Le Parisien» αποκάλυψε τα νούμερα που η Παρί Σεν Ζερμέν θα ήταν έτοιμη να προσφέρει για να πείσει τον Εμπαπέ να παραμείνει στη γαλλική πρωτεύουσα: 100 εκατ. ευρώ μπόνους

υπογραφής και 50 εκατ. ευρώ καθαρά τον χρόνο για δύο σεζόν.

Η προσφορά της Ρεάλ

Η ισπανική «El Pais» αναφέρει επίσης ποια θα μπορούσε να είναι η προσφορά της «βασίλισσας»: η Ρεάλ θα ήταν έτοιμη να πληρώσει στον Εμπαπέ έως και 180 εκατ. ευρώ με την υπογραφή, συν 40 εκατ. καθαρά ανά σεζόν, αλλά με τα δικαιώματα 50-50.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, η Παρί Σεν Ζερμέν αντί για δύο χρόνια συμβόλαιο θα επένδυε 80 εκατ. ευρώ στην υπογραφή και 40 συν 50 εκατ.

ευρώ σε μισθό. Για τριετή συμφωνία, 130 εκατ. ευρώ στην υπογραφή, 40 εκατ. ευρώ την πρώτη σεζόν και 50 εκατ. ευρώ τις επόμενες δύο. Για ακόμη μεγαλύτερο συμβόλαιο με διάρκεια κατά βούληση, 200 εκατ. ευρώ με την υπογραφή χωρίς συγκεκριμέ­νο μισθό, που όμως θα έφτανε τα 60 εκατ. ευρώ από την τέταρτη σεζόν -πρώτη χωρίς τον Νεϊμάρ, ο οποίος έχει συμβόλαιο που λήγει το 2025- και σε όλες τις περιπτώσει­ς με το 100% των δικαιωμάτω­ν της εικόνας να ανήκει στον ποδοσφαιρι­στή.

 ?? EPA/JUANJO MARTIN ?? Ο Κιλιάν Εμπαπέ (δεξιά) από τον φετινό αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με αντίπαλο τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ.
EPA/JUANJO MARTIN Ο Κιλιάν Εμπαπέ (δεξιά) από τον φετινό αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με αντίπαλο τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece