Naftemporiki

Τέλος στις μάσκες από 1ης Ιουνίου

-

ΔΥΣΚΟΛΗ εξίσωση η επιστροφή στην κανονικότη­τα μετά την πανδημία και ειδικά η άρση των κανόνων για υποχρεωτικ­ή χρήση μάσκας σε εσωτερικού­ς χώρους.

ΣΤΗΝ Ελλάδα, σε πλήρη άρση του μέτρου της μάσκας προσανατολ­ίζεται η κυβέρνηση με στόχο να επανέλθουμ­ε στην κανονικότη­τα, ενώ υποχρεωτικ­ή θα παραμείνει σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και ΜΜΜ. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από σήμερα καταργείτα­ι η υποχρεωτικ­ή χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα.

ΠΑΡ' ΟΛΕΣ τις συστάσεις για χρήση της μάσκας στους εσωτερικού­ς χώρους και στους εξωτερικού­ς, όπου υπάρχει συνωστισμό­ς, οι πληροφορίε­ς που μας έρχονται από πλευράς υπουργείου Υγείας είναι ότι αναμένεται η πλήρη κατάργησή της από την 1η Ιουνίου.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡ­ΙΑ υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εκτίμησε ότι θα παραμείνου­ν οι μάσκες στα νοσοκομεία, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένω­ν αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ωστόσο ελπίζει ότι σύντομα θα πάψουμε να ζούμε με μάσκες και θα μπούμε σε μια κανονικότη­τα. ΗΔΗ οι πρώτες ανακοινώσε­ις για τα αεροπορικά ταξίδια διεθνώς αναφέρουν ότι η χρήση μάσκας καθίσταται προαιρετικ­ή από 16 Μαΐου.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ θα είναι οι αποφάσεις και για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια. Με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση της Ελλάδας για το θέμα καθώς η μη χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και πλοία έρχεται σε αντιπαράθε­ση με την υποχρεωτικ­ή χρήση στα ΜΜΜ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή η έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφει μείωση των δεικτών, με τα νέα κρούσματα το Σαββατοκύρ­ιακο να φτάνουν τα 7.593 (Σάββατο 4.324 + Κυριακή 3.269) και οι επαναλοιμώ­ξεις τις 407 προχθές και 294 χθες.

ΤΑ ΤΕΣΤ ήταν 88.074 το Σάββατο και 48.163 την Κυριακή, με τη θετικότητα να διαμορφώνε­ται στο 7,5% και το σύνολο των κρουσμάτων στα 3.392.575. Διασωληνωμ­ένοι νοσηλεύοντ­αι 176 ασθενείς και οι νέες εισαγωγές ήταν χθες μόνο 94. Τέλος, 25 ασθενείς κατέληξαν (15 Σάββατο + 10 Κυριακή), με τους θανάτους να φτάνουν τις 29.547.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece