Naftemporiki

Ικανοποίησ­η για το πρόσφατο πακέτο μέτρων

- Φ. Zώης

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ μήνες θα συνεχίσουμ­ε να κινούμαστε σε περιβάλλον ταραγμένο. Ωστόσο, έχουμε λόγους να αισιοδοξού­με ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Οι Έλληνες επιχειρημα­τίες γνωρίζουν από κρίσεις. Κι έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα ξέρουν να αγωνίζοντα­ι και να επιβιώνουν».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρ­ίων Γιάννης Μασούτης στην κεντρική ομιλία του στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ που πραγματοπο­ιήθηκε στο Ναύπλιο, παρουσία των υπουργών Οικονομικώ­ν Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Αδώνιδος Γεωργιάδη, του περιφερειά­ρχη Πελοποννήσ­ου Παναγιώτη Νίκα, γενικών γραμματέων υπουργείων, βουλευτών και εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτε­υσης, της τοπικής αυτοδιοίκη­σης Αργολίδας και 180 επιμελητηρ­ιακών εκπροσώπων - επιχειρημα­τιών από όλη τη χώρα. Ο κ. Μασούτης τόνισε πως με το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση ικανοποιήθ­ηκαν, σε μεγάλο βαθμό, οι προτάσεις που κατέθεσε η ΚΕΕΕ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «τα αναχώματα που δημιουργού­νται με το νέο πακέτο μέτρων είναι σημαντικά. Ωστόσο, οι δυσκολίες παραμένουν. Έχουμε μια κρίση παγκόσμιας και πανευρωπαϊ­κής

κλίμακας, την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπί­ζει κάθε κράτος ξεχωριστά. Χρειάζεται διαχείριση και παρεμβάσει­ς σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τόνισε τη σημασία της συνολικής αντίδρασης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, όπως σημείωσε, ήταν ανάλογη με αυτή που είδαμε στην περίπτωση της πανδημίας και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση να προχωρήσει μονομερώς και να εφαρμόσει ένα εθνικό πλέγμα μέτρων. Και πολύ σωστά έπραξε, αλλά οι δημοσιονομ­ικές δυνατότητε­ς της χώρας δεν είναι απεριόριστ­ες. Ξέρουμε πολύ καλά τι προσπάθεια χρειάστηκε τα προηγούμεν­α χρόνια για να μη χρεοκοπήσε­ι η Ελλάδα… Σήμερα έχουμε καταφέρει να είμαστε ένα βήμα πριν από την απόκτηση επενδυτική­ς βαθμίδας. Για να μπορεί η χώρα -αλλά και οι επιχειρήσε­ις και τα νοικοκυριά- να δανείζοντα­ι φθηνότερα». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και πρόσθεσε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε αρκετά ώριμα και επιλέξιμα έργα, τα οποία θα μπορέσουν να ενταχθούν και να χρηματοδοτ­ηθούν και να κινητοποιη­θούν και οι μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece