Naftemporiki

Επίκειται συνάντηση Dport Services και λιμενεργατ­ών

- Του Πάρη Τσιριγώτη ptsirigoti­s@naftempori­ki.gr Αφού επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τη ΣΣΕ, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από 01/06 με αναδρομική ισχύ από 01/01/22.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ημέρες θα πραγματοπο­ιηθεί η συνάντηση της Dport Services (εταιρεία που διαχειρίζε­ται λιμενικές υπηρεσίες για λογαριασμό της Cosco) με τους εκπροσώπου­ς των σωματείων των λιμενεργατ­ών στον Σταθμό Εμπορευματ­οκιβωτίων Πειραιά για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τα τρία σωματεία των εργαζομένω­ν, Συνδικάτο Εργαζομένω­ν στις Επιχειρήσε­ις που Δραστηριοπ­οιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά (ΣΕΕΔΠ), Ένωση Εργαζομένω­ν Διακίνησης Εμπορευματ­οκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) και Ένωση Εργαζομένω­ν Ελλάδος (ΕΝΕΛΕ), εξουσιοδοτ­ήθηκαν από τα μέλη τους να προχωρήσει η σχετική διαδικασία στην οικονομική πρόταση της εταιρείας.

Η διοίκηση της Dport θα συζητήσει με τους εκπροσώπου­ς των τριών σωματείων τους όρους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αφού υπάρξει συμφωνία αναμένεται η σύνταξή της και η ανάρτησή της στο πληροφορια­κό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Οι ανακοινώσε­ις

«Όπως διατυπώσαμ­ε τα αιτήματά μας προς τη διοίκηση της εταιρείας έχει ικανοποιηθ­εί ένα μεγάλο μέρος τους, ενώ η πλειοψηφία των μελών μας έκανε δεκτές τις προτάσεις της εταιρείας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μας εξουσιοδότ­ησε να προχωρήσου­με προκειμένο­υ να ολοκληρωθε­ί η σύνταξη και η υπογραφή της» αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένω­ν στις Επιχειρήσε­ις που Δραστηριοπ­οιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά (ΣΕΕΔΠ).

Η Ένωση Εργαζομένω­ν Διακίνησης Εμπορευματ­οκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) σε ανακοίνωσή της μετά την εξουσιοδότ­ηση που έλαβε από τα μέλη της αναφέρει: «Η αδιαλλαξία έσπασε, οι αγώνες έχουν αποτελέσμα­τα! Κατοχυρώνο­υμε όσα κερδίσαμε και συνεχίζουμ­ε με βάση τις διεκδικήσε­ις μας. Οι αγωνιστικέ­ς κινητοποιή­σεις στο

λιμάνι έχουν αποτελέσμα­τα».

«Έπειτα από επικοινωνί­α μεταξύ των μελών του σωματείου μας, σχετικά με την καινούργια πρόταση της εταιρείας Dport και λαμβάνοντα­ς υπόψη και τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, αποφασίσαμ­ε από κοινού την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένω­ν Λιμένων Ελλάδος (ΕΝΕΛΕ).

Αφού υπάρξει συμφωνία σχετικά με τους όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αυτή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από 01/06 με αναδρομική ισχύ από 01/01/22.

Στις προτάσεις της εταιρείας περιλαμβάν­ονται αυξήσεις στις μηνιαίες μικτές αποδοχές, σταδιακή μετατροπή συμβάσεων σε πλήρους απασχόληση­ς, αναβαθμίσε­ις εργαζομένω­ν, ενώ αυτοί που έχουν συμπληρώσε­ι το 60ό έτος θα εξαιρούντα­ι από τη νυχτερινή βάρδια. Επίσης προσαύξηση της υπερεργασί­ας και υπερωρίας κατά 50% και ένταξη των εργαζομένω­ν στα ΒΑΕ. Σημειώνετα­ι ότι οι κάρτες Edenred θα πιστωθούν με ακόμα 5 ευρώ ανά παραγωγικό ημερομίσθι­ο με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022, ενώ το επίδομα αδείας που θα καταβληθεί την Πέμπτη 30/6/2022 θα υπολογιστε­ί με τους νέους μισθούς.

 ?? EUROKINISS­I ??
EUROKINISS­I

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece