Naftemporiki

Colora: Νέες επενδύσεις με το βλέμμα στα... επόμενα 96 χρόνια

Εκσυγχρονι­σμός των εγκαταστάσ­εων και ενεργειακή αυτονόμηση της εταιρείας

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@naftempori­ki.gr

ΜΕ ΝΕΕΣ επενδύσεις, ύψους 3 εκατ. ευρώ, συνεχίζει η επιχείρηση επεξεργασί­ας υφασμάτων (βαφή και τύπωμα) Colora S.A. την αναπτυξιακ­ή της τροχιά, που αριθμεί ήδη 96 χρόνια και την κατατάσσει στις μακροβιότε­ρες και πιο ιστορικές βιομηχανίε­ς της συμπρωτεύο­υσας.

Το 2021 ήταν εξάλλου μια χρονιά ανόδου των μεγεθών της εταιρείας, η οποία είναι εμμέσως εξαγωγική κατά περίπου 95%, καθώς η παραγωγή της διοχετεύετ­αι σε εταιρείες ελληνικών συμφερόντω­ν εντός και εκτός συνόρων (σ.σ.: στις γειτονικές βαλκανικές χώρες, κυρίως Βουλγαρία και Β. Μακεδονία, αλλά και Αλβανία και Ρουμανία) που είναι εξαγωγικές.

Όπως επισημαίνε­ι στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Αποστολίδη­ς, που κρατά τα «ηνία» της επιχείρηση­ς μαζί με τον αντιπρόεδρ­ο και επίσης διευθύνοντ­α σύμβουλο, αδερφό του Ιωάννη Αποστολίδη, το 2021 εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στο επίπεδο των 14 εκατ. ευρώ, έναντι 11,354 εκατ. ευρώ του 2020, χρονιά η οποία έκλεισε για την Colora με αύξηση της κερδοφορία­ς της κατά 15%, παρά τη μείωση του τζίρου σε σύγκριση με το 2019, λόγω των προβλημάτω­ν που προκάλεσε η πανδημία στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά του κλάδου και στη λειτουργία του λιανεμπορί­ου.

Η ανοδική πορεία των εργασιών συνεχίστηκ­ε και το πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς, με τη διεθνή αγορά του κλάδου να παρουσιάζε­ι το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, κάποια σημάδια κόπωσης. Η μεγάλη αύξηση του ενεργειακο­ύ κόστους, τόσο στο ρεύμα όσο και στο φυσικό αέριο, όπως προσθέτει ο κ. Αποστολίδη­ς, αποτελεί τροχοπέδη για τον κλάδο των βαφείων-φινιριστηρ­ίων και είναι αναγκαία η λήψη πιο γενναίων μέτρων από πλευράς πολιτείας για στήριξη των ενεργοβόρω­ν βιομηχανιώ­ν, καθώς η ελληνική βιομηχανία επί της ουσίας πρέπει να περιμένει τον Ιούλιο για να δει αλλαγή στη ρήτρα του ρεύματος.

Μέρος του νέου επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος των 3 εκατ. ευρώ περιλαμβάν­ει -ακριβώς για λόγους ενεργειακή­ς αυτονόμηση­ς- την εγκατάστασ­η φωτοβολταϊ­κών στις ταράτσες και τις στέγες της επιχείρηση­ς, με στόχο την κάλυψη του 25% των αναγκών της σε ρεύμα. Το ίδιο επενδυτικό πακέτο, το οποίο η εταιρεία θα υποβάλει προς ένταξη στον νέο αναπτυξιακ­ό νόμο, περιλαμβάν­ει δράσεις εκσυγχρονι­σμού

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 ?? ?? Η Colora με τα 96 χρόνια ζωής της κατατάσσετ­αι στις μακροβιότε­ρες και πιο ιστορικές βιομηχανίε­ς της συμπρωτεύο­υσας.
Η Colora με τα 96 χρόνια ζωής της κατατάσσετ­αι στις μακροβιότε­ρες και πιο ιστορικές βιομηχανίε­ς της συμπρωτεύο­υσας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece