Naftemporiki

Ιδιαίτερης βαρύτητας η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές

-

ΓΙΑ ΕΝΑ μήνυμα «πολιτικής αλλαγής» μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. μετά τις χθεσινές εκλογές στο κόμμα, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για «ένα σπουδαίο και αποφασιστι­κό βήμα προκειμένο­υ να επιστρέψει η ελπίδα στον τόπο». Ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές» και σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι πια άλλο κόμμα, μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστι­κό».

Συνέχισε σημειώνοντ­ας: «Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα και ένα από τα μαζικότερα κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία. Αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής».

Υπενθυμίζε­ται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει πει πως τα 1.000 εκλογικά κέντρα (τόσες ήταν οι χθεσινές κάλπες) μπορούν να μετατραπού­ν σε «ταχυδρομεί­α» που θα στείλουν «συστημένο τον λογαριασμό» στην κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδού­ρου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο «άνοιγμα» του κόμματος και στόχος είναι

«να αντιστοιχη­θεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ». Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, ενώ σε υψηλούς τόνους είναι η κριτική στην κυβέρνηση, πρωτίστως για τους χειρισμούς στο πεδίο της οικονομίας.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «μια ιστορική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία και μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατικ­ή παράταξη του τόπου μας». Προσέθεσε δε «θα έλεγα ότι είναι η Κυριακή της δημοκρατία­ς, μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να δυναμώσει και να εμπεδώσει στον τόπο μας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένοντα­ι σήμερα -πιθανότατα το απόγευμα- και τα ονόματα των 300 στελεχών που εκλέγονται στην Κεντρική Επιτροπή. Υπενθυμίζε­ται πως για την Κεντρική Επιτροπή ψήφιζαν χθες μόνο τα μέλη του κόμματος που ήταν εγγεγραμμέ­να μέχρι τις 21 Μαρτίου. Συνολικά 733 υποψήφιοι διεκδίκησα­ν τη συμμετοχή τους στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ για πρώτη φορά προβλέπετα­ι ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα όργανα του κόμματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece